SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tir Tir Titriyordu

0
Güncellendi - 2016-01-13 20:43:18
Tir Tir Titriyordu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, yaralı yavru köpeğe duyarsız kalmayan vatandaşlar, titreyen köpeğin üstünü havlu ile örtüp Malatya Hayvan Barınağı yetkilileri gelinceye kadar yalnız bırakmadı.

İnönü Caddesi PTT Meydanında yaralı köpek duyarlı vatandaşlar sayesinde tedavi altına alındı. Yolda yürürken köpeği gördüğünü ifade eden Feray Karakütük isimli duyarlı vatandaş, şunları söyledi:

“Köpeği o halde görünce içim sızladı. Hemen yardım etmek istedim, daha sonra çevredeki bazı vatandaşlar benimle birlikle köpeğe yardım etmeye çalıştı. Malatya Büyükşehir Belediyesini arayarak durumu bildirdik. Patisinde bir sıkıntı var. Ayrıca köpek çok titriyordu ve hemen bir dükkandan havlu aldım, üzerine örttüm. Köpeğin neden bu halde olduğunu bilmiyoruz. Araba çarpmış olabilir, başka bir köpek saldırmış olabilir ne olduğunu tam anlamadık ama umarım iyileşir.”

MALATYA’DA, YARALI YAVRU KÖPEĞE DUYARSIZ KALMAYAN VATANDAŞLAR, TİTREYEN KÖPEĞİN ÜSTÜNÜ HAVLU İLE ÖRTÜP MALATYA HAYVAN BARINAĞI YETKİLİLERİ GELİNCEYE KADAR YALNIZ BIRAKMADI. (ZEYNEP IRMAK GÜRŞEN/MALATYA-İHA)

“HAYVANLARI UNUTMAMAK GEREKİYOR”

Feray Karakütük, tüm insanların hayvanlara karşı duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Hayvanlara, arabasıyla çarpan kişiler arkasına bakmadan gidiyor ve hayvanları ölüme bırakıyor. Oysa yardım etmek çok zor değil. Arkasına bakmadan giden insanlar var maalesef, vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı değil. Şu soğuk kış günlerinde hayvanları unutmamamız gerekiyor, hele yaralı hayvanları. Umarım bu yavru köpek iyileşir.”

DURUMU ŞİMDİ DAHA İYİ

Malatya Hayvan Barınağı ile irtibata geçen vatandaşlar, olay yerine gelen hayvan barınağı yetkililerine yaralı köpeği teslim etti.

Hayvan barınağı çalışanları, yavru köpeğin soğuk ve açlıktan dolayı kötü bir durumda olduğunu, köpeği besledikten ve yarasını sardıktan sonra durumunun daha iyi olduğunu belirtti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • İSMET UÇAN (8 yıl önce)
    Hanımefendiye gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyorum.Maalesef bazı insanlar hayvanlara yaşama hakkı tanımadıkları gibi onlara yardım eli uzatanlara da engel oluyorlar böyle vicdansız insanlar ne yazık ki Malatya'da bir hayli fazla.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ (8 yıl önce)
    Malatya da Böyle İnsanları Görmek Beni Umutlandırıyor Duygulandırıyor Helal Olsun Hanımefendiye
    0
    0
    Yanıtla