SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tirajikomik Bir Durum!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:44:35
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da bazı kurumların bölge müdürlüklerinin kapatılması ve cezaevi sayısının artırılmasına tepki gösterdi.

Gündemdeki konuları değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Cezaevlerinin yapılacak olması tirajikomik bir durum. Malatya’ya 4 adet cezaevi yapılacağı AKP milletvekili tarafından açıklandı. Cezaevlerini 82. vilayet olarak biliriz. Önce Şoför Okulu, yani Altay Kışlası kapatıldı. Askerlik şubesi Kayseri’ye bağlanıyormuş. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü zaten önceden kapatılmıştı. Bunlar bölge müdürlüklerini kapatıp Malatya’da cezaevi sayısını artırıyorlar. Tirajikomik bir durumu halkın takdirlerine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

KESK üyelerinin gözaltına alınmaları konusuna da temas eden Ağbaba, “12 Eylül döneminden daha fazla tutuklamalar oluyor” iddiasında bulunup, “ Türkiye’de muhalif örgütlenmenin güçlerinden olan KESK üyelerine yapılan operasyonları kınıyorum” şeklinde konuştu.

İZGÜ'YE ÖDÜL..

Bu arada  Halkevlerinin 81. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Ankara'da düzenlenen ödül töreninde CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından ünlü yazar Muzaffer İzgü’ye Halkın Hakları Sanat Ödülü verildi. 

Halkın Hakları Sanat Ödülü’ne usta kalemi ile tüm Türkiye’ye ve kuşaklara aktaran Muzaffer İzgü layık görüldü. İzgü’ye ödülünü CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba verdi.

Veli Ağbaba ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin en çok roman yazan , en önemli yazarlarından biri olan Sayın Muzaffer İzgü’ye ödülünü vermek benim için büyük bir onur ve gururdur. 8 yaşından beri usta kalemin kitaplarını okuyorum. Onun kitaplarıyla büyüdüm “dedi.

Ağbaba, "İzgü Türkiye’de en çok kitap yazan yazar. Ben de en çok tutuklu gazeteci , en çok tutuklu öğrenci ,en çok tutuklu aydın ve bilim adamı ziyaret eden Milletvekiliyim. Türkiye’nin gerçeklerini ziyaret ettiğim cezaevlerinde çok daha yalın haliyle görebiliyorum. Türkiye’nin demokrasi ve insan hakları alanında içinde bulunduğu durum içler acısı. Bu tablonun düzeltilmesi için hepimizi çok büyük görevler düşüyor.Bu kapsamda önemli bir rol üstlenen Halkevlerinin 81. kuruluş yılını kutluyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız