SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TIR'da İlk İş Aşure

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:48:42
TIR'da İlk İş Aşure
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından hazırlanan Gezici Aş Evi’nin tanıtımı yapıldı. Ayrıca 5 bin kişiye aşure ikram edildi.

Yeni Cami Meydanın da gerçekleştirilen Gezici Aş Evi tırının tanıtımı ve aşure ikramı programına Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Belediye Başkan Yardımcıları, Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, ESOB Başkanı Şevket Keskin, EKKKB Başkanı Ali Evren, Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. 

Aşure dağıtımından önce kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Muharrem ayı dolayısıyla birçok sivil toplum kuruluşu ve esnafın aşure günü yaptıklarını, Esenlik Şirketi’nin de geçtiğimiz günlerde güzel bir organizasyona imza attığını söyledi.

Malatya Belediyesi olarak Gezici Aş Evi’nin tanıtımın yanı sıra aşure ikramında da bulunduklarını belirten Başkan Çakır, “Bugünler birlik ve beraberliğimiz adına önemli günlerdir. Her zaman bir araya gelmeye ihtiyacımız var. Malatya gelişen, büyüyen ve hızla kalkınan bir şehir. Sosyal ve kültürel anlamda da gelişip, büyüyor. 

Aşure dağıtımıyla beraber Gezici Aş Evi tırımızı da hizmete sunmuş bulunuyoruz. Bu araç Ramazan Ayı’nda ve her hangi bir afet durumunda 1500 kişiye sıcak yemek çıkartabilecek şekilde donatılmıştır. İçerisinde büyük bir mutfakta olması gereken her şey bulunmaktadır. Ayrıca jeneratörü sayesinde kendi elektriğini kullanarak hem içeriyi, hem de yemek verilen alanı aydınlatabiliyor. 

Bizleri bu anlamlı günde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Vaiz Şemsettin Karcı’nın okuduğu duanın ardından Belediye Başkanı Ahmet Çakır, vatandaşlara aşure dağıttı. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız