SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TIR'da Sağlık Taraması

A- A+ PAYLAŞ

Kadınlarda gittikçe yaygınlaşan meme kanserinden korunmaları için yılda bir kez meme kanseri kontrolü yapmaları gerektiği bildirildi. Ülkemizde 8 kadından 1'inin meme kanseri olduğu belirtildi.

Avon'la Sağlığa Yolculuk Projesi kapsamında Avon'la Sağlığa Yolculuk Tır'ı Malatya'da ücretsiz sağlık hizmeti vermeye başladı. Sümerpark'ın Meslek Yüksek Okulu karşısındaki bölümde konuşlanan TIR'da, kadınlara meme kanseri konusunda bilgi verildiği gibi muayene de gerçekleştiriliyor.

Ücretsiz hizmetle ilgili bilgi veren 'Avon'la Sağlığa Yolculuk Tır'da görevli operasyon sorumlusu Ahmet Kurtça, "Avon, 14 yıldır meme kanseri hakkında toplumu bilinçlendirmek ve kadınlara meme kanserine karşı erken teşhis olanağı sağlamak amacıyla 'Avon'la Sağlığa Yolculuk Projesi'ni yürütüyor. Türkiye'de pek çok ilde ücretsiz mamografi taramaları gerçekleştirerek ve bilinçlendirme seminerleri düzenleyerek kadınlara mümkün olduğu her noktada ulaşmayı hedefleyen Avon, projeyi bir ileri aşamaya taşıyarak 'Avon'la Sağlığa Yolculuk Tırı' ile yola devam ediyor.

'Avon'la Sağlığa Yolculuk Tırı'nı ziyaret eden kadınlar, Acıbadem Mobil Sağlık Hizmetleri işbirliğiyle uzman sağlık personeli tarafından meme kanseri hakkında bilinçlendirilecek. Donanımlı Sağlık Tırı'ndaki uzmanlar, kadınlara erken teşhisin önemini bir kez daha hatırlatırken, elle muayene yöntemleri konusunda da bilgi veriyor. Avon'la Sağlığa Yolculuk Tırı"nı ziyaret eden kadınlar, ücretsiz muayene ve gerekli görüldüğü takdirde ücretsiz mamografi taraması yaptırabilecek.

'Acon'la Sağlığa Yolculuk Tırı', proje kapsamında Malatya'nın ardından sırasıyla Elazığ, Erzincan, Erzurum, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Çorum, Kastamonu, Bolu, Eskişehir, Afyon, Konya, Ankara ve İstanbul illerini ziyaret ederek yaklaşık 20 bin kadına ulaşacak" ifadelerini kullandı.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR
Kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını hatırlatan Kurtça, ülkemizde 8 kadından 1'inin meme kanseri olduğunu ileri sürüp, kadınlarda gittikçe yaygınlaşan meme kanserinden korunmaları için yılda bir kez meme kanseri kontrol yapmaları gerektiği bildirdi.

'Avon'la Sağlığa Yolculuk Tırı'nın Malatya'dan sonra gideceği il ve tarihler şöyle belirtildi:

"Elazığ29-30 Nisan, Erzincan 3-4-05 Mayıs , Erzurum 6-7 Mayıs , Rize 10-11 Mayıs , Trabzon 12-13 Mayıs, Giresun 14-15 Mayıs , Ordu 17-18 Mayıs , Samsun 19-20 Mayıs , Sinop 21-22 Mayıs, Çorum 24-25 Mayıs , Kastamonu 26-27 Mayıs , Bolu 28-29 Mayıs , Eskişehir 31-1 Mayıs-Haziran , Afyon 2-3 Haziran , Konya4-5 Haziran , Ankara 7-8-9 Haziran, İstanbul 10-11-12 Haziran."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız