SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tırmanış Şampiyonası Başladı

0
Güncellendi - 2016-02-29 03:10:23
Tırmanış Şampiyonası Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Spor Tırmanış Büyükler Boulder Türkiye Şampiyonası 1. Finalleri Malatya'da yapılıyor.

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Spor Salonu'ndaki finallere çeşitli illerden 32 erkek, 19 bayan sporcu katılıyor.

Dağcılık Federasyonu tarafından organize edilen yarışmalarla ilgili açıklama yapan İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Üyesi ve Dağcılık İl Temsilcisi Yrd.Doç.Dr. Faruk Akçınar, "Tırmanış Büyükler Boulder finallerinin 1. ayağını Malatya'da gerçekleştiriyoruz. Malatya'nın bu branştaki alt yapısı ve donanımı tercih nedeni oldu. Bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Finallere 12 ilden sporcular katılıyor. Buradaki sporcular, yarışmanın 2. finalleri için İstanbul'da mücadele edecekler. Bu yarışmalar aynı zamanda milli takım seçmelerinin alt yapısını oluşturacak." dedi.

e7Akçınar, finallerde Malatya adına 4 bayan, 4 erkek sporcunun yarıştığını, ayrıca kategori dışı olarak tırmanış sporuna yeni başlayan 4 bayan ve 4 erkek sporcuyu da deneyim kazandırmak için bu yarışmalara müsabık olarak kattıklarını söyledi.

Akçınar, Malatya için tırmanış sporunun önemli olduğunu, Levent Vadisi'nde bu sporun yapılabilmesi için görüşmeler yaptıklarını, orada rotalar açarak hem spor hem de turizm anlamında Malatya'ya canlılık getirmeyi planladıklarını da anlattı.

Malatya'da antrenörlük ve hakem kursu da açılacağını belirten Akçınar, yapacakları çalışmalarla bu sporun daha iyi yerlere gelmesi için potansiyel oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Malatya'daki yarışmalar Pazar günü tamamlanacak.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

e8

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız