SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Titizlikle Korunmaktadır"

A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, Hrant Dink cinayeti ile ilgili telefon kayıtlarının 66 gün içerisinde silineceği açıklamasına Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan (TİB) yanıt geldi. TİB, olayla ilgili telefon kayıtlarının silinmeyeceğini ve mahkemeye gönderileceğini açıkladı. 
 
VERİLER SİLİNMEDİ 
 
Konuya ilişkin kendilerine intikal eden tüm yargı taleplerinin mevzuat çerçevesinde karşılandığının belirtildiği TİB açıklamasında,  “Adli makamlarca talep edilen veriler mevzuat çerçevesinde titizlikle korunmaktadır. Herhangi bir veri silinmemiştir." denildi. Açıklamada ayrıca, Mahkeme talebinin 16 Kasım 2011’de ulaştığına dikkat çekilerek , "Bu talep üzerine 2007 yılında aynı mevkide kullanılan baz bilgileri tespit edilecek ve mahkemece belirlenen tarih ve saat aralığındaki iletişim bilgileri tespit edilecektir. Bu bilgiler GSM işletmecilerinden 17 Kasım 2011 tarihinde ivedilikle istenmiştir” denildi.
 
AĞBABA NE DEMİŞTİ?
 
14 Kasım 2011 tarihinde TBMM’nde basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Veli Ağbaba, Hrant Dink cinayetine yönelik telefon kayıtlarının silinmesine 66 gün kaldığını belirterek kayıtların silinmesi durumunda dava seyrinin iyice sekteye uğrayacağını belirtmişti.
 
Ağbaba açıklamasında,  TİB'in, cinayetin işlendiği gün AGOS Gazetesi önünde dolaşan 4 kişinin telefon konuşma kayıtlarını, 'özel hayatın ihlali' gerekçesiyle Dink'in avukatlarına vermediğini belirterek,  bir süre sonra mahkemeye, 'Zaten o bölgede hiç telefonla konuşulmadı' diye bir yazı gönderildiğini de açıklamıştı.
 
Ağbaba açıklamasında; “TİB'in, Dink cinayetine ilişkin 'kasta varacak davranışlarda bulunduğunu, görevini ihmal ettiğini ve suç işlediğini' belirterek , 'TİB'in bu kadar cesur davranmasının nedeni, AKP'nin arkasında durmasıdır. TİB Başkanı, AKP Hükümeti tarafından korunuyor. AKP ve TİB, bu cinayetin arkasındaki gerçek güçleri açıkça ortaya çıkarmak istemiyor' ifadelerine yer vermişti.
 
Ağbaba ve 24 CHP Milletvekili  tarafından 26 Ekim 2011 tarihinde  TİB'in, dava süresince sorumluluklarını yerine getirip getirmediğinin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması için TBMM Başkanlığına önerge vermişlerdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız