SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Titreteni Titretiriz!.."

A- A+ PAYLAŞ
Kış mevsimi koşulları yaşanmaya başlanırken, Malatya'daki bazı okullarda çeşitli nedenlerle ısınma sorununun giderilememesine yönelik haberler kamu yöneticileri ve siyasiler tarafından "çok da ciddiye alınmazken", benzer sorunun yaşandığı Diyarbakır'dan ajanslara düşen bir haber dikkat çekti. Diyarbakır'da yaşanan soruna AKP Diyarbakır milletvekilinin tepkisini içeren İhlas Haber Ajansı mahreçli haber şöyle:
 
DİYARBAKIR- Diyarbakır'da bazı okullarda doğalgaz tesisatlarının tamamlanamaması nedeniyle öğrencilerin buz gibi sınıflarda ders görmesine, AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'den tepki geldi.
 
Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde 75 okulda doğalgaz dönüşüm çalışmalarının tamamlanamaması nedeniyle öğrencilerin soğukta ders gördüğünü belirten çok sayıda veli, konuyu  AKP  Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'e taşıdı. İçten, velilerden gelen şikayetler üzerine Diyarbakır Valisi ve yardımcılarıyla görüştü. Konuyla bizzat ilgilendiğini ifade eden İçten, ihale sürecine alınmış 75 okuldan sadece 21'inin tam anlamıyla dönüşüme geçtiğini söyledi. Önümüzdeki pazartesi günü de 47 okulun dönüşüm işinin biteceğini belirten İçten, "Geriye kalan 7 okulun en geç 25 Kasım 2011 tarihine kadar bitirilmesi gerektiği konusunda görüşmeler yaptık. İnşallah öğrencilerimiz sıcak sınıflarında derslerini yapacaklar. Bunun da müjdesini veriyoruz" diye konuştu. 
 
AKP iktidarının sürekli kendini yenilediğini söyleyen İçten, hedeflerinin hemen her ile doğalgaz götürmek olduğunu vurguladı. Partilerinin vatandaşın yararı için her türlü zorluğa göğüs gerdiğinin de altını çizen İçten, "Normalde doğalgaz firmalarının sayısı 103 iken, 30 firmanın yetkisi iptal edildi. 70 firma ile 800 bin aileye hizmet verilmeye çalışıyor. Ayrıca Diyargaz ve yerel yönetimler bazı meskenlere gaz dağıtımı konusunda ağır davranıyor. Bu ağırlık maalesef halkımıza olumsuz yönde etki ediyor. Bakın bu soğuk kış günlerinde okullardaki 25 bine yakın öğrencimiz mağdur. Bazı veliler evlerinden elektrik sobası sınıflara yolluyorlar. Bu kesinlikle kabul edilemez bir durum. Kışın geleceğini, havaların soğuyacağını bilmemeyi bir kenara bırakın, bu işi yapanlar, bu işin takipçisi olanlar birbirleriyle öylesine kopuk kalmışlar ki ortaya bu manzara çıktı. Bunu daha önceden bizlere aktarsalardı zamanında çözerdik. Öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve dolayısıyla velilerimizi zor durumda bırakanlar, mutlaka vicdanlarına da hesabını vereceklerdir. Düşünebiliyor musunuz, su var, un var, şeker var, bazı zihniyetler helva yapmasını bilmiyorlar. Bu konuda gevşek davranan İl Milli Eğitim Müdürü, okul müdürleri ve müteahhit firmaların durumları incelenecektir" dedi. 
 
Şikayetleri alır almaz Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile irtibata geçtiğini ifade eden İçten, desteklerinden dolayı Vali Toprak ve yardımcılarına teşekkür etti. Diyarbakırlılara da seslenen İçten, "Şehrimizin gelişmesi için herkese büyük görevler düşüyor. Herhangi bir kurumda, bir ilçede olan halkı zor durumda bırakan bir sorun varsa bize iletsinler. Biz buralara tatil yapmaya gelmedik. Bismil'de üşüyen çocuğumuzla birlikte üşür, Çüngüş'te düğün yapanla birlikte mutlu oluruz. O nedenledir ki el ele, kol kola güzelliklere doğru yol almalıyız" şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız