SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tiyatro Gösterimleri Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:18:46
Tiyatro Gösterimleri Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl kurulan ve ilk sezonunda 60 bine yakın izleyiciye ulaşan Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezon gösterimlerine başladı. 

Malatya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2011'in Temmuz ayında kurulmasının ardından faaliyetlerine başlayan Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu, kısa sürede on binlerce izleyici kitlesine ulaştı.

Malatya Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; 2011-2012 sezonunda toplamda 58 bin 800 seyirciye ulaşan şehir tiyatrosu, bu başarısıyla göz doldurdu. Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Aspuzu’da Ramazan Geceleri ve Mahalle Şenlikleri programlarının yanı sıra SODES kapsamında hazırlanan Seyyah Sinema ve Tiyatro TIR’ı ile 44 okulda çeşitli skeç ve oyunlardan oluşan gösteriler yaptı. Esenlik Ağız ve Diş Sağlığı Projesi kapsamında Malatya’nın yanı sıra Kahramanmaraş’ta da gösterimler yapan şehir tiyatrosu, ilçe ve beldelere de ulaşarak Kale ve Battalgazi ile birçok beldede gösterimler gerçekleştirdi.

Öte yandan, Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Pusuda’ ve ‘57. Alay’ oyunlarıyla da büyük beğeni topladı. Şehir tiyatrosu tarafından birçok oyun ve skeç sahnelenirken, 36 yeni oyun yazıldığı, 40’ın üzerinde amatör tiyatro oyununa kostüm, dekor ve metin desteği verildiği, ayrıca radyo tiyatrosu çalışmalarına başlandığı ve 150 MABESEM tiyatro kursiyerine de eğitim verildiği belirtildi.

Yeni sezona "Ali Cengiz Folklor Öğreniyor" isimli açık hava mini tiyatro oyunuyla başlayan şehir tiyatrosu, çocuklara tiyatro sevgisini aşılayıp, kendi folklorumuzdan örneklerle örf ve adetlerimizi çocuklara öğretmeyi hedefliyor. Yeni sezondaki oyunuyla şu ana kadar 10 anaokulunda gösterimler yapan Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun, yeni oyunlarla gösterimlerine devam edeceği aktarıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız