SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tiyatro'da Bu Hafta

A- A+ PAYLAŞ

Reşat Nuri Güntekin'in yazdığı ve Turgut Özakman'ın tiyatroya uyarladığı "Sarıpınar 1914" adlı oyun, Cuma ve Cumartesi Malatya Devlet Tiyatrosu'nda.. Şener Şen'in başrolünü oynadığı "Değirmen" adlı filmle sinemaya da uyarlanan oyunu, Bursa Devlet Tiyatrosu oyuncuları sonacaklar.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün oyunla ilgili bülteni şöyle:

"Bursa Devlet Tiyatrosu oyuncuları, Malatya Devlet Tiyatrosu’nda Reşat Nuri Güntekin ve Turgut Özakman’ın "Sarıpınar 1914" adlı oyununu sergileyecek.

Sabancı Kültür Sitesi Sahnesinde sergilenecek oyun, 28 Ocak 2011 Cuma günü saat 20.00’de, 29 Ocak 2011 Cumartesi günü 14.00 ve 20.00’de başlıyor. Oyun 2 perde üzerinden 1 saat 55 dakika sürüyor.

Oyunun biletleri Sabancı Kültür Sitesi ile Devlet Tiyatrolarının resmi Internet sitesinden temin edilebiliyor. Biletler 5 ve 3 TL’den (indirimli) satılıyor.

Oyunda Emeği Geçenler

Yazan: Reşat Nuri Güntekin, Turgut Özakman
Yöneten: Mustafa Kurt
Dekor Tasarım: Murat Gülmez
Giysi Tasarım: Özge Akarsu
Işık Tasarım: Yakup Çartık
Yönetmen Yardımcısı: Ömer Naci Topcu
Dans Düzeni: Ayşenur Ulusoy
Sahne Amiri: Selahattin Çelebi
Kondüvit: Bülent Ünver
Işık Kumanda: Sinan Mahçup
Suflöz: Ayşegül Aktaş
Rol Dağılımı

Kamil Korunan, Z.A.Sinan Demir, Cem Arabacıoğlu, Bora Özkula, Harun Türköz, Ömer Naci Topcu, Serdar Seçkin, Erkan Erdem, Ahmet Somers, Ayşe Dinç, Cenk Turan, H. Yiğit Kartal, Onur Sülen, Erkan Yılmaz, Ozan Sargın, Muharrem Dalfidan, Erdem Yılmaz, Elif Küçükkoyuncu, Çağlar Ozan Aksu, Atilla Tetik, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Hayati Özen, Cansu Yılmaz, Nergiz Acar, Cem Korkmaz, Mesut Hakyemezler, Ufuk Durmaz, Çetin Canbaz ve Ali Pınar.

Konu
1914’te Osmanlı İmparatorluğu döneminde geçen oyun, yöneten ve yönetilenlerin kopmuşluğunu, sorunlara yabancılaşmasını gülmece ve iğneleyici bir dille anlatır. Olmayan bir depremin nelere yol açtığını izlerken, çözüm yolları, ilgisizlik, duyarsızlık gerçekleriyle bir kez daha yüzleşeceğiz toplum olarak. 1914’ten bugüne nelerin değiştiğine bakıp, hepimizin birer depreme ihtiyacı olup olmadığını tartışacağız, düşüneceğiz"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız