SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tiyatrodaki Son Kaderi Oldu

0
Güncellendi - 2017-04-23 05:35:17
Tiyatrodaki Son Kaderi Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Tunceli’de düşen helikopterde şehit olan polis memuru Hasan Yıldırım’ın, lisede okurken rol aldığı bir tiyatro oyununda şehit düşen bir askeri canlandırdığı ortaya çıktı.

Helikopter kazasındaki 12 şehitten biri olan Hasan Yıldırım’ın 2009 yılında 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okurken, ‘Vatan’ adlı oyunda canlandırdığı şehit karakteriyle annesine şiir okumasına ait görüntüler okulun arşivinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Tunceli’de düşen polis helikopterinde şehit olan Malatyalı polis memuru Hasan Yıldırım’ın tiyatro oyununda annesine, “Anama selam söyleyin, uçarken yıldızlar ülkesine, yüzü gülüyordu deyin. Benim için ağlamasın” şiiriyle seslendiğinin ortaya çıkması herkesi duygulandırdı. Yıldırım, tiyatro oyununda cephede savaşırken vuruluyor ve son nefesinde annesine, “Anama selam söyleyin, uçarken yıldızlar ülkesine, yüzü gülüyordu deyin. Benim için ağlamasın, ağıtlar yakmasın, vatan sağ olsun. Bu muskayı da can yoldaşıma verin, benden ona şehit armağanı olsun” mısralarıyla sesleniyor.

Kahraman şehit Hasan Yıldırım’ın şiirin ardından kelime-i şehadet getirerek, son nefesini vermesinin ardından salonda bulunanlar gözyaşlarına hakim olamıyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • mehmet (6 yıl önce)
    İnsanın kaderi bazen aynısı çıkıyor hepsinede allah rahmet eylesin türkiye nin başı sagolsun
    0
    0
    Yanıtla