SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TKB Toplantısı Öncesi Buluşma

A- A+ PAYLAŞ

Hafta sonunda Elazığ'da yapılacak olan Tarihi Kentler Birliği toplantısından önce Prof.Dr. Metin Sözen ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Cemal Akın'la kahvaltıda biraraya geldi.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"4-5 Ağustos tarihleri arasında Elazığ’da düzenlenecek olan Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılmak üzere ilimize gelen heyete, Belediye Başkanı H. Cemal Akın Şelale Lokantasında bir kahvaltı verdi.

3 Ağustos Cuma günü verilen kahvaltıya Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın yanı sıra ÇEKÜL Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, ÇEKÜL Vakfı Malatya Bölge sorumlusu Bekir Sözen ve beraberindeki heyet katıldı.

Medeniyetimizin tezahürü olan eski eserlerimizin muhafazası ve yeniden ihyasının Türk Milletini, dünya milletleri önünde hak etmiş olduğu yere getireceğine inandığını belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Medeniyetler eserleri ile anılırlar. Biz şu medeniyetin mensuplarıyız dediğimiz zaman, bize hemen medeniyetinizin eserleri nerede? diye soruyorlar Sizler çalışmalarınızla sahip olduğumuz medeniyetimizin bizlere bırakmış olduğu güzel eserleri koruyarak yeniden ihya ettiğiniz için fevkalade önemli bir görev ifa etmiş oluyorsunuz” dedi.

ÇEKÜL Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’de çok özel bir toplantı yapmak için bir araya geldiklerini belirterek, “Bu toplantının en önemli tarafı, Türkiye’nin yıllarca hasretini çektiği kurum, kuruluş ve kişileri değişik yaştaki yurttaşlarımızı bir araya getirmenin yolunu uygarlık yoluyla buluşturmaktır” dedi..."

Türkiye'de 300 dolayında belediyenin üye olduğu Tarihi Kentler Birliği'ne Malatya, Darende, Battalgazi ve Balaban Belediyesi'nin de üye olduğu bildirildi. Elazığ'da hafta sonu düzenlenecek olan toplantıda Malatya'dan da projelerin sunulacağı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız