SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TKB'den Gürkan'a Ödül

0
Güncellendi - 2017-09-26 17:22:32
TKB'den Gürkan'a Ödül
A- A+ PAYLAŞ

Tarihi Kentler Birliği’nin kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediği “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın sonuçları belli oldu. Yapılan değerlendirme sonucu Tarihi Kentler Birliği tarafından Battalgazi Belediyesi’ne tarih ve kültür mirasının korunması konusunda ‘Başarı Ödülü’ verildi.

Tarihi Kentler Birliği’nin gelenekselleşen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın sonuçları açıklandı. 69 belediyeden toplam 143 projenin değerlendirildiği yarışmada başvurular, TKB’nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından incelendi. Daha önce Tarihi Kentler Birliği tarafından Mahalle Müzeleri Projesi ile ‘Uygulama Ödülü’ alan Battalgazi Belediyesi, bu kez de tarih ve kültür mirasının korunması konusunda ‘Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Yarışmanın ödül tireni, 16 Kasım Perşembe günü, Antalya Expo Center’da düzenlenecek olan 25. YAPEX Restorasyon Fuarı’nda gerçekleştirilecek. Ayrıca fuar alanında açılacak sergi ile yarışmaya katılan belediyelerin proje ve uygulamaları ilgili sektörler ve fuar ziyaretçileriyle paylaşılacak. ÇEKÜL Vakfı işbirliği ve TKB’nin desteğiyle düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı’nın bu yılki ana teması ise “Geleneksel Çarşılarda Koruma”. TKB üyesi belediyeler, bu temaya uygun stantlarıyla da fuara katılacak.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız