SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TKDK Projeleriyle 1090 Kişi İstihdam Edildi

0
Güncellendi - 2019-06-01 21:00:43
TKDK Projeleriyle 1090 Kişi İstihdam Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından kırsal alandaki tarımsal üretimi geliştirmek için başlatılan IPARD I programı kapsamında toplam 277 projeye destek verildiği ve bu projelerle birlikte 1090 kişiye istihdam sağlandığı bildirildi.

 Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörlüğü’nün verilerine göre, 31 Aralık 2016 tarihinde tamamlanan IPARD I programı kapsamında Malatya’da ağırlıklı olarak hayvancılık alanında olmak üzere yatırım tutarı 209 milyon 102 bin 822 TL olan toplam 277 projeye hibe desteği verildi. 103 milyon 439 bin 488 TL hibe ödemesi yapılan projelerle 1090 kişiye istihdam sağlandı.

Besicilik, süt çiftliği, kümes hayvancılığı, arıcılık, tıbbi aromatik bitki ve süs bitkisi yetiştiriciliği gibi birçok sektörde hazırlanan projelere destek sağlayan IPARD I programı kapsamında Malatya’da desteklenen projeler ve verilen hibe desteğine ilişkin bilgiler özetle şöyle:

“IPARD I Programı 31.12.2016 tarihi itibariyle tamamlanmış olup bu kapsamda:

24 adet süt çiftliği, 5 adet besi çiftliği, 84 adet tavuk kümesi, 1 adet süt ürünlerinin işlenmesine yönelik yatırımlar kapsamında dondurma fabrikası ve akabinde aynı tesisin kapasite artırımı ve modernizasyonu, 1 adet kırmızı et kesimhanesi ve akabinde aynı tesisin modernizasyonu, 2 adet et ürünlerinin işlenmesine ve paketlenmesine yönelik tesis, 1 adet meyve sebzelerin paketlenmesine yönelik soğuk hava deposu yatırımı, 146 adet çiftlik faaliyetleri yatırımı (arıcılık,tıbbi aromatik bitki ve süs bitkisi yetiştiriciliği),  3 adet yerel gıda ürünlerinin paketlenmesine yönelik yatırım, 7 adet kırsal turizm tesisi ve 1 adet kültür balıkçılığı tesisi desteklenmiştir.

Bu yatırımlarla, 28 kadın faydalanıcı, 134 kırk yaş altı genç faydalanıcı yatırım yapmış, bu yatırımlarla 1090 istihdam oluşturulmuştur. Toplamda 277 projeye destek sağlanmıştır.

Toplam Yatırım Tutarı    : 209.102.822,34 TL, Ödenen Hibe Tutarı: 103.439.488,43 TL olarak gerçekleşmiştir.”

Öte yandan TKDK’nın Web sayfasında Malatya’dan 18 adet proje de örnek yatırımlar arasında gösterildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız