SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TKDK'dan Çiftçiye Destek

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:48:38
TKDK'dan Çiftçiye Destek
A- A+ PAYLAŞ
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Mehmet Dere, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 20 ilin çiftçisine toplam 165 milyon avroluk destek sağlanacağını bildirdi. 
     
Dere, yaptığı yazılı açıklamada, diğer illerle birlikte, 7 başlık altında Malatya çiftçisi ve yatırımcısının destekleneceğini belirtti. 
     
Desteklenecek alanlarda, çiftçilere projelerde belirtilen uygun harcama tutarlarının yüzde 50'si ile yüzde 65'i arasında hibe fırsatı sağlayacaklarını ifade eden Dere, beşinci proje başvuru çağrı dönemi için toplam bütçenin yaklaşık 165 milyon avro olduğunu kaydetti. 
     
IPARD programının Malatya'da yeni istihdam alanları yaratarak Malatya ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacağını belirten Dere, TKDK 5. dönem için başvuru çağrı ilanının yayınlandığını, ilan çerçevesinde proje başvurularının 15 Mart-13 Nisan 2012 tarihleri arasında Malatya'nın da olduğu 20 ilde yapılacağını duyurdu. 
     
IPARD programı kapsamında Malatya'da destek verilecek alanların da belirlendiğini aktaran Dere, süt üreten tarımsal işletmelere yatırım, et üreten tarımsal işletmelere yatırım (kanatlı et), süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması (kanatlı et), meyve ve sebzenin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kültür balıkçılığının geliştirilmesi gibi alanlarda destekler verileceğini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız