SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TKKDK Tanıtım Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörlüğü kuruluşunu tamamlaması nedeniyle tanıtım toplantısı düzenlendi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörlüğü tarafından Anemon Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Ulvi Saran ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörü Mehmet Dere, "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, yapılan yoğun çalışmalar ile kısa sürede önemli bir yol kat etmiş ve akreditasyon aşamasına getirilmiştir. Kurumumuz, merkez ve 20 il koordinatörlüğünde 1.000'e yakın personel ile akreditasyon çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir. Kurumumuz tarafından dağıtılacak Avrupa Birliği kırsal kalkınma destekleri iki aşamalı bir akreditasyon sürecinden sonra kullandırılabilecektir. İlk aşamada Ulusal akreditasyon için 5 bin sayfadan fazla olan Akreditasyon paketimiz, 6 Nisanda Ulusal Yetkilendirme Görevlisi olarak belirlenen Hazine Müsteşarlığına sunulmuştur. Ulusal akreditasyonun ardından, Avrupa Komisyonuna akreditasyon için başvurmak ve 2010 yılı içerisinde Avrupa Komisyonunun akreditasyonunu tamamlayıp, Avrupa Birliği kırsal kalkınma desteklerini bir an önce üretici ve yatırımcılarımızla buluşturmak en öncelikli hedefimizdir" dedi.

Dere, "Bugün Koordinatörlüğümüz bünyesinde, Makine mühendisi, Ziraat mühendisi, veteriner, iletişim gibi birçok farklı alanda yetişmiş, kalifiye 26 uzman ve 5 destek personelini barındırmaktadır. Öncelikle ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleri ve elbette çiftçimizle, yatırımcımızla güçlü, sürekli bir işbirliğini hedefliyoruz. Aynı hedefe odaklanmış, çiftçimizin yatırımcımızın kalkınmasını, girişimciliğin desteklenmesini ve istihdama katkıda bulunmayı hedefleyen tüm yapılar ile koordinasyon içerisinde çalışacağız" şeklindeki ifadeleri kaydetti.

Vali Ulvi Saran ise konuşmasında, tarımın ekonomi içerisindeki büyüklüğünün önemli bir yer tuttuğunu, ancak bugün gereken öneminin gösterilmediğini vurguladı. Vali Saran, "Tarım sektörü gerek sektörde yer alan vatandaşların sosyal hayat içerisindeki rolleri ve ağırlıkları, gerekse de ekonomiye katkı açısında yerel dinamiklere ve potansiyellere bağlı bir sektördür. Tarım her zaman değiştirilesi ve kalkındırılması daha kolay bir sektördür. Tarım aynı zamanda, sosyal taban ile bütünleşmesi açısında çok daha avantajlı ve topluma geniş imkanlar sunan bir sektördür" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız