SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TKY Ödülleri Verildi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen törenle "Toplam Kalite Yönetimi" (TKY) ödülleri verildi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen "Toplam Kalite Yönetimi" ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda 1999'dan bu yana "Toplam Kalite Yönetimi" uygulamalarına dayanan "Stratejik Yönetim" anlayışını yerleştirilmeye çalışılmaktadır. Bakanlığımız bu bağlamda, Stratejik Yönetim yaklaşımını özendirmek ve uygulamayı hızlandırmak için 2005 yılında "TKY Uygulamaları Ödül Yönergesi" yayımlamıştır. Bu alanda "Avrupa Kalite Ödülü" ve Ülkemizdeki "Ulusal Kalite Ödülü"nün yanında "MEB Kalite Ödülü" süreci her yıl yayımlanan genelgede belirlenen takvimle gerçekleştirilmektedir"ifadelerini kullandı.

"Yeni yönetim yaklaşımları, bireylerin performansı kadar ekip ve kurumların performansının da ölçülmesi üzerinde hassasiyetle durmaktadır. Kamu kurumlarında birey performansını ölçen ve değerlendiren bir sistem bulunmakla birlikte, ekip ve kurumların performansını ölçen-değerlendiren bir sistem bulunmamaktadır. Bu Yönerge ile ülkemiz kamu yönetiminde bir ilk uygulama yani ekip ve kurum performansının, bir başka ifade ile kalitesinin ölçülebileceği bir sistem getirilmiş olmaktadır"diyen Bulut, daha sonra konuşmasını özetle şöyle sürdürdü:

"Ödül süreci Yönergesi gereği, "okul/kurum" ve "ekip" olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilmektedir.
İlimizin bu yılki ödül değerlendirme süreci, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik başkanlığında kurulan Değerlendirme Komisyonu tarafından gerçekleştirilmiştir. İlçelerdeki değerlendirme sürecinde her iki kategoride dereceye giren ilk üç raporlar daha sonra il değerlendirme sürecine katılmıştır. Bu bağlamda İl sürecine, Merkez İlçe, Akçadağ, Arapgir, Battalgazi, Darende, Doğanşehir ve Yazıhan ilçelerinden okul/kurum kategorisinde 10, ekip kategorisinde de 14 olmak üzere toplam 24 rapor değerlendirmeye alınmıştır."

Bulut'un konuşmasından sonra dereceye giren okul, kurum ve ekiplerin ödülleri verildi.

Yılın kaliteli okul ve kurumlarında, il birincisi merkez Hacı Hasan Kovuk Meslek Eğitim Merkezi il ikincisi merkez Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesi ve il üçüncüsü Yazıhan ilçesi Yazıhan İlköğretim Okulu oldu.

Yılın kaliteli ekipleri ise Merkez Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi il birincisi olurken, il ikincisi Hacı Hasan Kovuk Meslek Eğitim Merkezi, il üçüncüsü ile Doğanşehir ilçesi Sürgü Dursun Şahin İlköğretim Okulu oldu.

Ödülleri, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, il Milli eğitim müdür yardımcısı Yücel Abik, milli eğitim şube müdürleri Şeyma Eryılmaz ve Vildan Çalık, Doğanşehir ilçe milli eğitim müdürü Dursun Ergen, Yazıhan ilçe milli eğitim müdürü Fetullah Taylan verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız