SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TKY Uygulamaları Ödülleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:17:59
TKY Uygulamaları Ödülleri
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim'in "Toplam Kalite Yönetimi (TKY)" uygulamaları kapsamında değerlendirmeye alınan okulların dereceleri belli oldu.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Milli Eğitim Bakanlığı, bağlı okul ve kurumlarda 1999’dan bu yana “Toplam Kalite Yönetimi” uygulamalarına dayanan “Stratejik Yönetim” anlayışını yerleştirilmeye çalışmaktadır.
 
Bakanlığımız, Stratejik Yönetim yaklaşımını özendirmek ve uygulamayı hızlandırmak için 2005 yılında “TKY Uygulamaları Ödül Yönergesi” yayımlamıştır. Bu alanda “Avrupa Kalite Ödülü” ve Ülkemizdeki “Ulusal Kalite Ödülü’ süreçleri gibi “MEB Kalite Ödülü” süreci her yıl belirlenen takvimle gerçekleştirilmektedir.
 
Yayımlanan “TKY Uygulamaları Ödül Yönergesi” gereği, "okul/kurum" ve "ekip" olmak üzere iki kategoride her yıl ödül süreci gerçekleştirilmektedir.
 
Merkez ve ilçelerdeki değerlendirme sonucunda her iki kategoride dereceye giren ilk üç raporlar il değerlendirme sürecine katıldı. İl ödül sürecine; Merkez İlçe, Akçadağ, Arguvan, Battalgazi, Kale, Kuluncak, Doğanşehir, Yazıhan ve Yeşilyurt ilçelerinden okul/kurum kategorisinden 7, ekip kategorisinden de 17 rapor değerlendirmeye alındı. Değerlendirme sonuçları MEM Birim Kalite Kurulunun 17.01.2012 tarihinde saat 16.30’de MEM Brifing salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut Başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirilerek sonuçların kamuoyuna duyurulması kararı alındı.
 
Yapılacak 7.Paylaşım toplantısı ve TKY Ödül Töreni ile dereceye giren okul/kurum ve ekiplere ödülleri verilecektir. İl ödül töreni ile merkez ilçe ödül töreni birlikte yapılması kararlaştırıldı.
 
Okul/kurum kategorisinde İl birincisi olan Y. Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile ekip kategorisinde il birincisi olan Fen Lisesine ait raporlar Türkiye finaline katılmak üzere MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne gönderilecektir. Bakanlığımızda gerçekleştirilecek ödül değerlendirme süreci ise her yıl Haziran ayı içerisinde sonuçlanmaktadır.
 
İL DÜZEYİNDE DERECEYE GİREN OKUL/KURUM VE EKİPLER;
İl Düzeyinde Yılın Kaliteli Okul/Kurumu Kategorisi
İl Birincisi                     Merkez / Y. Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
İl İkincisi                      Merkez / ŞKÖ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
İl Üçüncüsü                 Merkez / 91.000 Dev Öğrenci Sevgi Anaokulu
 
İl Düzeyinde Yılın Kaliteli Ekibi Kategorisi                        Ekip Adı
İl Birincisi                     Merkez / Fen Lisesi                      Biz Bir Aileyiz İyileştirme Ekibi
İl İkincisi                      Merkez / Derme İÖO.                  Değerler Eğitimi İyileştirme Ekibi
İl Üçüncüsü                 Yeşilyurt / Ali Rıza Aydos İÖO.      Pusula İyileştirme Ekibi
 
MERKEZ İLÇEDE DERECEYE GİREN OKUL/KURUM VE EKİPLER;
Merkez İlçe Yılın Kaliteli Okul/Kurumu Kategorisi
Merkez İlçe Birincisi        Y. Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Merkez İlçe İkincisi          ŞKÖ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Merkez İlçe Üçüncüsü     91.000 Dev Öğrenci Sevgi Anaokulu
                                                                                                                                                    
Merkez İlçe Yılın Kaliteli Ekibi Kategorisi                Ekip Adı
Merkez İlçe Birincisi         Fen Lisesi                        Biz Bir Aileyiz İyileştirme Ekibi
Merkez İlçe İkincisi           Derme İÖO.                   Değerler Eğitimi İyileştirme Ekibi
Merkez İlçe Üçüncüsü     Fatih İÖO.                        Bilge Baş İyileştirme Ekibi"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız