SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TKY'de Dereceye Giren Okullar

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Toplam Kalite Yönetimi uygulamasında Malatya'da iki kategoride dereceye giren okullar belirlenerek açıklandı. Ekip kategorisinde Malatya Fen Lisesi, Okul/kurum kategorisinde de Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi ilk sırayı aldılar.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derecedeki okul ve kurumlarda 1999'dan bu yana Toplam Kalite
Yönetimi(TKY) Uygulamalarına dayanan "Planlı Okul Gelişimi'' yönetim anlayışı yerleştirilmeye
çalışılmaktadır.

Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında TKY uygulamalarına dönük yasal düzenlemeler gerçekleştirdi. Konuya dikkat çekmek ve uygulamayı özendirmek için 2005 yılında Bakanlığımız "TKY Uygulamaları Ödül Yönergesi" geliştirerek yayımladı. Bu alanda eğitim vb. yoğun çalışmalar Bakanlığımız ve İl teşkilatlarında halen sürdürülmektedir.

Yeni yönetim yaklaşımları bireylerin performansı kadar ekip ve kurumun performansının da ölçülmesi üzerinde hassasiyetle durmaktadır. Kamu kurumlarında birey performansım ölçen ve değerlendiren bir sistem bulunmakla birlikte ekip ve kurumların performansım ölçen, değerlendiren bîr sistem bulunmamaktadır. Bu Yönerge ile Türk kamu yönetiminde bir ilk uygulama yani ekip ve kurum performansınım bir başka ifade ile kalitesinin ölçülebileceği bir sistem getirilmiş olmaktadır,
Bakanlığımız, iyi uygulamaları onura etmek - ödüllendirmek ve diğer okullara Örnek olması amacıyla bir ödül süreci geliştirmiştir. Kamu kurumlarında tek uygulama oları ödül süreci 2005 yılında uygulamaya konulmuştur Yayımlanan ‘TKY Uygulamaları Ödül Yönergesi’ gereği, her yıl sürdürülecek ödül süreci ‘okul/kurum’ ve ‘ekip’ olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilmektedir. 2006/2007 Eğitim ve Öğretim yılı Ödül Sürecine uygun olarak ilimizde dereceye giren okul ve ekipler belirlendi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut BERK Başkanlığında kurulan Değerlendirme Komisyonu tarafından Bakanlığımızca belirlenen Mükemmellik Modeli kriterleri baz alınarak, titizlikle değerlendirilen raporlara ait değerlendirme sonuçlan Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Bulut’un Başkanlığında toplanan Milli Eğitim Müdürlüğü Kalite Kurulu tarafından ilan edildi. Buna göre;

Ekip Kategorisinde;
*İl Birincisi Malatya Fen Lisesi / "Sanatın Sevgi Eli" İyileştirme Ekibi
*İl İkincisi A.Eriş Anadolu Güzel Sanatlar Liseli / "Elinize Sağlık" İyileştirme Ekibi
*İl Üçüncüsü Doğanşehir M.Ş. Zafer İlköğretim Okulu "Eğirimde Fırsatı Yakala'" İyileştirme Ekibi

Okul/Kurum Kategorisinde;
*İl Birincisi Abdulkadir Eriş Anadolu Güzel Sanatlar Liseli
*İl İkincisi Doğanşehir İlçesi Doğanşehir İlköğretim Okulu olmuştur.

Her iki kategoride İl birincileri Türkiye finalinde yarışmaya katılmak üzere bu ay içerisinde Milli Eğitim Bakanlığına gönderilecektir. İlimizden; Merkez Abdulkadir Eriş Anadolu Güzel Sanatlar Liseli raporu ile Malatya Fen Lisesine ait "Sanatın Sevgi Eli" İyileştirme Ekibi Raporu Bakanlığımız bünyesinde gerçekleştirilecek değerlendirmeye katılacaklar. Bakanlığımız bünyesinde gerçekleştirilecek değerlendirme sonuçları ise mayıs ayı sonunda ilan edilecektir. Türkiye finalinde dereceye girenler, haziran ayında gerçekleştirilecek bir törenle ödüllerini bizzat Milli Eğitim Bakanımız Sayın Hüseyin Çelik'in elinden alacaklar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız