SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TOBB Üniversitesi- TSO Protokolu

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rasim Demirci, Türkiye'deki üniversitelerin dünyadaki üniversiteler arasında söz sahibi olması için eğitimden çok araştırmaya önem vermeleri gerektiğini söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen programla, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda, öğrencilerin staj yapması konusunda protokol imzalandı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rasim Demirci ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı, staj konusunda protokolü imzalayıp, karşılıklı temennilerini dile getirdi.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rasim Demirci, Türkiye'deki üniversitelerin dünyadaki üniversiteler arasında söz sahibi olması için eğitimden çok araştırmaya önem vermeleri gerektiğini belirtti. Demirci, "Ayrıca, üniversitelerde araştırma için ayrılan kaynaklar da arttırılmalıdır" dedi.

Kendi üniversitelerinin hedefinin dünyada ilk 500 üniversite arasına girmek olduğuna dikkat çeken Demirci, "Mesela biz iki yıldır yayın bakımından üniversiteler arasında birinciyiz" diye konuştu.

Prof. Dr. Demirci, Türkiye'de yeni üniversitelerin açılmasıyla ilgili soruyu şöyle cevapladı:

"Yeni üniversiteler açılması Türkiye için iyidir. Mesela Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 3 bine yakın üniversite var. Bizde daha 100'ü bulmadı. Yeni üniversitelerin açılması aslında geç alınmış bir karardır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız