SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tohma HES'in Özelleştirme İlanı Yayınlandı

A- A+ PAYLAŞ

Bir süre önce özelleştirme kapsamına alınan Tohma Hidroelektrik Santrali'nin özelleştirme ihalesi ile ilgili ilan Resmi Gazete'de yayınlandı.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, Resmi Gazete'nin 28 Şubat 2018 günkü sayısında yayınlanan ihale ilanında;

"1 - Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (“İdare”)’nca, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde; Tohma Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazlar (“Tohma HES”) “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile özelleştirilecektir.

2 - İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonu’nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecektir." denildi ve diğer maddelerde ayrıntılar yeraldı.

Tohma HES için son teklif verme tarihinin 30 Nisan 2018 olduğu bildirildi.

ŞİRKETİN İMTİYAZ SÜRESİ BU YIL SONA ERİYOR

Halen Alarko Holding tarafından işletildiği bildirilen Tohma HES’le ilgili olarak, şirketin internet sitesinde, “Yap-İşlet-Devret Modeli’nin Türkiye’de 1990’lı yıllardan başlayarak ilk örneklerinden olan 12,5 MWe kurulu güce sahip Malatya-Tohma Hidroelektrik Santralında ise 2018 yılı sonuna kadar olan imtiyaz süresi içinde elektrik üretimine devam edilmektedir.” bilgisi yeralıyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız