SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tohma Islah Ediliyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:52:25
Tohma Islah Ediliyor
A- A+ PAYLAŞ
Tohma Çayı ıslah çalışmalarının hızla devam ettiği bildirildi.  Darende ilçe merkezinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen ve geçtiğimiz yıl yeniden başlatılan Tohma Çayı kenarı ihata duvarı yapım çalışmaları devam ediyor.
 
Çevre ve Kültür değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Bölge Koordinatörü Bekir Sözen, "Yıllar önce başlatılan ara ara kesintiye uğrayan çalışmalar, Darende Belediye Başkanı ve milletvekillerimizin çaba ve destekleri ile 2011 yılında yeniden başlatıldı ve şu anda Uzunok Köprüsü civarında devam ediyor" ifadelerini kullandı.
 
Sözen, çalışmalarda önce Tohma’ya dökülen derelerin ıslah edildiğini sonra Köprügüzü mevkiinde Tohma kanyonu çıkışından başlayarak çift taraflı taş duvar inşaatının devam ettiğini belirterek, Nadir Köprüsü'ne kadar yapılacak yaklaşık 5 milyon TL tutarındaki çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.
 
"Darende'yi hem sel tehlikesinden kurtaracak hem de duvar kenarında Darende Belediyesi'nce yapımı başlatılan yol düzenlemesine, ileride yaya yolu aydınlatma, mini parklar ilavesi ile Darende, çok güzel yürüyüş, piknik ve dinlenme alanları kazanır" diyen Sözen, vatandaşların, esnafın ve sanayicilerin Tohma Çayı’na çöp ve benzeri atıkları dökmemelerini istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız