SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tohma Kanyonu Büyülüyor

0
Güncellendi - 2016-11-07 00:20:21
Tohma Kanyonu Büyülüyor
A- A+ PAYLAŞ

Tarihi ve doğal güzellikleri ile saklı bir cenneti andıran Malatya'nın Darende ilçesindeki Tohma Kanyonu, sonbaharda rengarenk görüntüsüyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Jeolojik dönemlerdeki kırılmalarla oluşan, sarp kayalıklar arasından akan suyu taşıyan Tohma Kanyonu, kent yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyen doğa tutkunlarınca mola noktası olarak görülüyor.

Sonbaharda tabloları aratmayan manzaralara sahne olan Tohma Kanyonu, ziyaretçiler için eşsiz bir manzarada dinlenme imkanı sunarken, fotoğraf meraklıları için de vazgeçilmez yerlerden biri oluyor. Nişan ve düğün gibi özel günlerini ölümsüzleştirmek isteyenler de kanyonu adeta doğal stüdyo gibi değerlendiriyor.

Somuncu Baba Külliyesi’ne yürüyüş mesafesindeki kanyon, ahşap köprüleri, mini doğal şelaleleri, su çarkları, yürüyüş alanları ve Tohma kenarındaki çay bahçeleriyle ziyaretçilerine dinlenme imkanı sunuyor.

Birinci derece doğal sit alanı olarak belirlenen kanyonun, 6 kilometrelik parkurunda rafting, trekking, zipline, tırmanış ve kano gibi doğa ve su sporları yapılabiliyor.

Soğuk ve tatlı su yapısıyla balıkçılığın da sürdürüldüğü Tohma Çayı'nda, bölgenin en lezzetli alabalıkları yerli ve yabancı turistlere ikram ediliyor.

Girişlerin ücretsiz olduğu kanyonda, doğa ile baş başa kalmak isteyenler için vadi içerisinde belirlenen alanlarda kamp da  yapılabiliyor.

Özellikle hafta sonlarını huzurlu ortamda geçirmek ve spor yapmak için bölgeye gelen vatandaşlar, sonbaharda farklı güzelliğe bürünen doğanın keyfini çıkarıyor. Tohma kanyonu, temiz havası, sarmaşıkların kızıl ve sarının tonlarıyla ziyaretçilerine sonbaharın güzelliğini yaşatıyor.

- "Diğer kanyonlara göre farklı alternatifler var"

Ailesi ile birlikte kanyona gezmeye gelen Hatice Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tohma Kanyonu'na ilk kez geldiğini belirtti.

Kanyonun bozulmamış, tabiat harikası bir yer olduğunu dile getiren Ergün, doğaseverleri bu manzarayı görmeye davet etti.

Denizli’den Malatya’ya ziyarete gelen Kadriye Altay da Tohma Kanyonu'nun Fethiye'deki Saklıkent Kanyonu’ndan aşağı kalır bir yanı olmadığını belirtti.

Tohma Kanyonu'nun tanıtımının daha çok yapılması gerektiğini ifade eden Altay, "Buranın tanıtımı eksik. Buraya gelen ziyaretçiler Somuncu Baba Külliyesi’nin olması dolayısıyla hem doğa hem de inanç turizmini değerlendirmiş olurlar. Diğer kanyonlara göre farklı alternatifler var. Başka yerlere göre tek yönlü bir turizm, gezi olmaz. Ben de burada olmaktan mutluyum." dedi.

Ayhan İŞCEN- AA

tohma1

tohma2

tohma3

tohma4

tohma5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Porgalı (7 yıl önce)
    Gerçekten fevkalade güzel bir yerrr. Mutlaka gidilmeli. Ama gittiğimde baktım ki malatyalılardan çok kayserili sivaslı maraşlı ve Elazığlı geliyor. Öncelikle bizim Malatyalılara tanıtmakta fayda var
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Yeterince tanıtım yapılmalı. Turist gelmeli. İlçenin ekonomisine katkı sunmalıdır. İlçe yöneticilerinin görevidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    Burası çok eşsiz bir yer...ama nedense dünyada ve turkiye de çok iyi bilinmiyor ve tanınmıyor...malatya kendi zenginliklerininin tanıtımında hep sınıfta kalmıştır..o yüzden turist cekememektedir..türkiyenin en az turist giden birkaç şehrinden biridir...yetklilerin umurunda olması dileğiyle...
    0
    0
    Yanıtla