SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tohma Kanyonu İçin Ödenek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesindeki Tohma Kanyonu'nun turizme kazandırılması için 1 milyon YTL ödenek ayrıldığı bildirildi.

AKP Malatya milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Öznur Çalık, yaptığı açıklamada, Darende'de yer alan ve dünyada benzerine çok az rastlanan Tohma Kanyonu ile ilgili projeyi anlatmak ve destek istemek amacıyla milletvekili Mücahit Fındıklı ve Darende heyetiyle birlikte Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'yı makamında ziyaret ettiklerini belirtti.

Çalık, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Kanyonun doğal güzelliklerini ve hazırlanan projeyi ayrıntılarıyla anlatıp kendisinin desteğini istedik. Sayın Yazıcı da Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan Darende Tohma Kanyonu'na 1 milyon YTL ödenek aktarılması için gerekli talimatı verdi. Kanyonun içinde yürüme yolları, havuzlar, çay-kahve içme alanları, lokantalar yapılacağı gibi ayrıca Darende'den girip kanyonun içinden doğal güzellikler seyredilerek Somuncu Baba Türbesi'ne ulaşılması da sağlanacaktır. Böylece doğa turizmi ile inanç turizmini de
birleştirmiş olacağız."

TOHMA ÇAYI..
Fırat nehrinin önemli kollarından Tohma Çayı, her ikisi de Tohma adını taşıyan iki büyük kolun birleşmesiyle meydana gelir. Bunlardan Kangal Tohması, Şarkışla sınırları içinde bulunan karatonus dağlarından doğar. Kangal topraklarından geçerken Havuz yazısından geçen Havuzlu suyunu da alır. Bu suya Çamurlu da denir. Gürün Tohması tahtalı dağlarının eteklerinden doğar. Gürün ilçe merkezi önlerinden geçerken Gökpınar ve Sazcağız derelerini de alarak yoluna devam eder. Malatya sınırları içinde Kangal Tohması ile birleşerek Fırat nehrine dökülmek üzere yoluna devam eder.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız