SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tohma Kanyonu'na Düzenleme

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:29:23
Tohma Kanyonu'na Düzenleme
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesindeki Tohma Kanyonu, zamanla oluşan tahribatlar nedeniyle yeniden düzenlemeler yapılarak tekrar turizme kazandırıldı. 

Tohma Kanyonu'nda incelemelerde bulunan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, yenileme çalışmalarının Fırat Kalkınma Ajansı'ndan (FKA) sağlanan ödenekle toplam uzunluğu bin 213 metre olan Tohma Kanyonu'nun kapsamlı bir bakım ve onarımdan geçirildiğini bildirdi.

Kaymakam Mehmet Aktaş yaptığı açıklamada, yaklaşık 150 bin liralık çalışma ile kanyonda yenileme gerçekleştirildiğini belirterek, "Proje ortağımız olan Hulusi Efendi Vakfı’nın çalışmalarımıza çok büyük katkısı oldu. Eğer vakıf olmasaydı biz bu çalışmanın ancak yarısını yapabilirdik. Yüzde 90 itibariyle kanyondaki bakım onarım çalışması tamamlandı. İnşallah önümüzdeki bahar ayında birkaç güvenlik önlemiyle, kameralı takip sistemi kurulması, çevre temizliği, bitkilendirme ve ağaçlandırma gibi peyzaj düzenlemesi ile çalışma tamamlanmış olacaktır. Tohma Kanyonu sadece Darende'nin değil, bölgenin, Malatya'nın, yörenin en önemli turizm değerlerinden bir tanesidir. Burayı yapmak onarmak bizlerin görevi ancak, korumak, yaşatmak gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak tüm insanların ortak sorumluluğudur. Yenilenen kanyonun ilçemize, ilimize ve yöreye hayırlı olmasını diliyorum. Emeği katkısı olan başta proje ofisimizdeki görevli arkadaşlarımız olmak üzere projeyi gerçekleştirirken sürekli yanımızda olan Hulusi Efendi Vakfı’na, ustalarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çalışmalar sırasında 563 metrekare saltaşı ile kaplama ve kenar duvar imalatı ile 650 metrelik kısmı ahşap olan yürüyüş parkurunun tamamının yenilendiği, can güvenliği açısından 260 metre yeni ahşap korkuluk yapıldığı ve alüminyum korkulukların güçlendirildiği de aktarıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız