SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tohma'da Zorlu Islah

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:35:50
Tohma'da Zorlu Islah
A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesindeki Tohma Çayı'nda iş makinelerinin giremediği alanlarda düzenlemeler yapan işçiler, akıntının olduğu çayda bellerine bağladıkları ipler yardımıyla çalışıyor. 

Darende'nin turistik mekanlardan Tohma Kanyonu'nda iş makinelerinin giremediği alanlardaki düzenlemeler, el emeğiyle yapılıyor. Tohma Çayı'nda taş setler oluşturan işçiler, akıntının fazla olduğu çayda çalışmalarını güçlükle yürütüyor. 

Çayın içinde akıntıya kapılmamak için bellerine bağladıkları iplerle çalışan işçiler, taşları yerine oturtmak için yoğun çaba sarf ediyor. Kıyıdaki bir arkadaşları tarafından tutulan iple suda hareket eden işçiler, kıyıdan aldıkları taşları sete monte ediyor. Soğuk suya boy çizmeleriyle giren işçiler, tehlikeye aldırış etmeden çalışıyor. 

-İlave projeler yapılacak- 

Bu arada, Tohma Çayı'nda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen düzenlemelerin ilave projelerle devam edeceği bildirildi. 

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Köprügözü ile Nadir mevkileri arasında Tohma Çayı yatağının her iki tarafının taş duvarlarla düzenlenmesi işinde önemli bir kısmın geride kaldığını söyledi. 

4 kilometre olarak planlanan projenin ilavelerle uzatılacağını kaydeden Özkan, ayrıca çarşı merkezinde Tohma üzerinde su aktiviteleri yapılması amacıyla düzenlemeler gerçekleştirileceğini belirtti. 

Islah edilen kısımların kenarına sahil yolu yaptıklarını ifade eden Özkan, ''Proje tamamlandığında Darende için yeni bir yaşam alanı oluşacak. Tohma'nın kenarında gezinti parkurları, parklar, dinlenme ve spor alanları oluşturacağız. Çarşı merkezindeki kısımda da fıskiyelerle su gösterileri yapılan bir alan ilçemize ayrı bir renk ve görsel zenginlik kazandıracak'' diye konuştu. 

Toplam 30 bin metreküp taş duvar örülerek Tohma'nın her iki yanına setler oluşturulduğuna dikkati çeken İsa Özkan, projenin tamamlanmasıyla belli yerlere köprüler kurarak yaya ve araç trafiğinin rahatlatılmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız