SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tohma'ya Sel Geldi Balıklar Kıyıya Vurdu

0
Güncellendi - 2018-06-20 05:07:42
Tohma'ya Sel Geldi Balıklar Kıyıya Vurdu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde, sel suyu karışan Tohma Çayı'nda oksijensiz kalan balıklar kıyıya vurdu.

İlçenin kırsal mahallelerinden Baytarbağı ve Çukurkaya'da etkili olan sağanak ve dolu, sele neden oldu. Sel sularının karıştığı Tohma Çayı'ndaki balıkların oksijensiz kalarak kıyıya vurmasını fırsat bilen bazı vatandaşlar ise elek ve filelerle su kenarında biriken balıkları yakaladı.

Baytarbağı Mahallesi sakinlerinden Enver Akbaş, AA muhabirine, dağlardan gelen selin Tohma Çayı'nı çamurla doldurduğunu söyledi.

Oksijensiz kalan balıkların su yüzeyine çıkarak kıyıda biriktiğini kaydeden Akbaş, ailecek balıkları kalbur, file ve torbalarla avladıklarını kaydetti.

Enver Akbaş, balıkların bir kısmını tüketeceklerini, bir kısmını da satacaklarını ifade ederek, "Yaklaşık 30 dakika içerisinde 40 kiloyu aşkın balık tuttuk. Biz ailecek sadece bu kadar tutabildik. Diğer aileler de bizim gibi epeyce tuttu. Bir kısmını temizleyerek yemek için ayıracağız, kalanları da pazara götürerek satacağız." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • veysel (5 yıl önce)
    Güzel memleketimin, saygıdeğer insanları hep böyle yüzünüz gülsün İnşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (5 yıl önce)
    ŞU ZAMANLARDA BALIKLARIN YUMURTLAMA ZAMANI ELİN MEMLEKETİNDE BALIKLAR YAŞASIN DİYE TEKRARDAN SUYA BIRAKIYORLAR DİYECEK BİR ŞEY YOK AFİYET OLSUN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tohma şu an balçık akıyor, o balıkları yakalasalarda yakalamazlarsada malesef balıklar kıyıya vurup ölecekler. Çoğu nehir balığı değil çiftliklerden selden dolayı tohma'ya akan balıklardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Afiyet olsun olan olmus
    0
    0
    Yanıtla