SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tohma'ya Su, Darende'ye Hayat'

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:56:37
'Tohma'ya Su, Darende'ye Hayat'
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’nın Darende ilçesinde, salma ve damlama sulama sistemleri arasındaki farkı göstermek üzere uygulanan "Tohma'ya Su, Darende'ye Hayat" projesiyle 600 milyon litre su tasarrufu sağlandı. 
 
Darende ilçesinden geçen Tohma Çayı'ndan daha çok yararlanmak amacıyla Kalkınma Programı (UNDP) tarafından desteklenen "Tohma'ya Su, Darende'ye Hayat" projesi, "Hasat Şenliği" programıyla tamamlandı. Proje uygulayıcısı Bedrettin Toprak, yaptığı konuşmada, birer dönümlük yan yana olan bahçelerinin birinde salma, diğerinde damla sulama sistemiyle ürün yetiştirerek verim oranını değerlendirdiklerini söyledi. Damla sulama sistemi denenen alanda salma sulamaya göre yüzde 58 oranında su tasarrufu sağladıklarının altını çizen Toprak, "Projemizin faydalarını Darende genelinde 30'u aşkın köyde 500 çiftçiyle yüz yüze görüşerek anlattık. Konuyu benimseyen çok sayıda çiftçi uygulamalarımızı da inceleyerek damla sulama sistemine geçeceğini belirtti. 110 çiftçi de sistemi bahçe ve tarlalarında uygulamaya başladı. Bu süreçte yaklaşık 600 milyon litre su tasarrufu yapıldı" diye konuştu.
 
Projeyi maddi olarak destekleyen Coca Cola firmasının Türkiye Direktörü Canan Kestane de şirket olarak hayata artı değer katmak için doğa ve çevreye yönelik projelere destek verdiklerini söyledi. Bugüne kadar Dicle ve Manyas gibi önemli su kaynaklarının çevresindeki sorunların çözümüne yönelik projelere destek verdiklerini belirten Kestane, "Bu yıl da Tohma Çayı ile Büyük Menderes gibi su kaynakları etrafındaki projelere destek sağlıyoruz. Firma olarak çevre sorunlarını önemsiyoruz. Çünkü yarınlara iyi bir gelecek, iyi kaynaklar, temiz bir çevre bırakmak zorundayız" dedi.
 
Pilot projeler ürettiklerini dile getiren Kestane, "Sürdürülebilen ve yaygınlaşabilen çalışmalar Türkiye'nin farklı alanlarında uygulanıyor. Bu tür projelerle su kaynakları sorununun çözümüne karşı bir adım daha öteye gidildiğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız