SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TOKİ 1+1 Sakinlerinin Şikayeti Çok

0
Güncellendi - 2016-10-24 02:47:45
TOKİ 1+1 Sakinlerinin Şikayeti Çok
A- A+ PAYLAŞ

  • Yavuz Selim Mahallesi'ndeki konutlarda yaşayanlar asayiş ve ulaşım sorunu başta olmak üzere birçok konuda dertli..

Yavuz Selim Mahallesi Karagöz Caddesi TOKİ birinci blokta yaşayan vatandaşların derdi bitmiyor. Çevre düzenlemesi olmamasından şikayetçi olan vatandaşlar, evlerinin balkonu olmadığı için çamaşırlarını koridora serdiklerini, erzaklarını kapının önüne koyduklarını söylediler.

Çevre düzenlemesi olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını ileri süren vatandaşlar, parktaki malzemelerle, bankların bile söküldüğünü ifade ettiler.

Cengiz Tümer, çevre düzenlemesi adına hiçbir şeyin olmadığını ifade ederek, “Çocuklarımız dışarıda oynarken korkuyor. Hava karardığı zaman çocuklarımızı kesinlikle dışarıya çıkaramıyoruz. İçki içenler ve farklı şeyler yapanlar buradan eksik olmuyor. Burada her türlü pazarlık yapılıyor. Polis sürekli geliyor ama bu çözüm olmuyor. Biz burada birçok kez tartışma yaşadık. Bazı arkadaşlarımız mahkemelik oldu” dedi.

Uçurum korkuluklarının olmadığını kaydeden Tümer, şunları söyledi: “Burada bir merdiven bile bırakmamışlar. Bir yaşlımız buradan yürüyemiyor. Birçok problem içerisindeyiz. Allah devletimize zeval vermesin bize bir çatı verdi ama sıkıntılar yaşıyoruz. Buraya hiçbir ulaşım kolaylığı yok. Bizim binanın duvarının korkuluğu yok. Balkon bile yok. Çamaşırlarımızı binanın ara koridorlarına asıyoruz. 1+1, 45 metrekarelik ev balkon yok.”

Tümer, kışın evlerine vasıtayla çıkamadıklarını ifade ederek, “Kışın bir komşumuzun 5 yaşındaki çocuğu hastalandı. Ambulansı aradık ama buraya çıkamadı. Ambulans aşağıda kaldı, komşularla çocuğu kucaklayıp, aşağıya indirdik. Biz kendi canımızdan vazgeçtik. Ulaşım sıfır” diye konuştu.

Yaşadıkları sıkıntılarla ilgili bazı yerlere başvurduklarını ancak ilgi göremediklerini ileri süren Tümer, “Her zaman sıkıntı yaşıyoruz. Buraya iş merkezi yapılmasını istiyoruz. Ekmek büfesi yok. Yürüyerek, karşı TOKİ’ye gidip ekmek alan birçok kişi var. Çoğu kişiyi minibüsle biz taşıyoruz. Çevre düzenlemesinin yapılmasını istiyoruz. Bize balkon izni versinler, gerekirse kendi bütçemizle yapalım. Korkuluk yapılsın. Ayrıca yolun seviyesi düşürülsün çünkü arabalar hep burada kalıyor. Geçtiğimiz günlerde bir araba kaldı ve tehlike yaşadı. Yine buradaki insanlar yardımcı oldu. Sıkıntılarımızın çözümü için destek bekliyoruz” dedi.

Türkan Mengi Temur, iki yıldır birinci blokta oturduğunu kaydederek, “Balkonum olmadığı için çamaşırımı koridora seriyorum. Bazı eşyalarım çalındı. Kendi balkonumuzun olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Çevre düzenlemesi olmadığı için çocuklarını dışarıya yalnız başlarına gönderemediklerini ifade eden Temur, çocukları dışarıda olduğunda büyük tedirginlik yaşadıklarını söyledi.

Meral Tümer ise yer olmamasından dolayı erzaklarını kapı dışında bıraktıklarını, çamaşırlarını da koridora astıklarını ifade etti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

toki1

toki2

toki3

toki4

toki5

toki6

toki7

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • mahmut (7 yıl önce)
    tokinin ödemeleri tefeciliğin başka versiyonu. tokide sorun çok. toki denince kimse itibar etmiyor. satışı da problemdir artışı da
    0
    0
    Yanıtla
  • Berkan (7 yıl önce)
    Aksaray gibi maşallah ne güzel iş yapmış toki
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (7 yıl önce)
    Zamaninda ucuz konut yapiyoruz diyerek onlemlerini iyi almazsan zaten para kazanmiyoruz mantigiyla 2. sinif insan muamelesi yaparsan olacagi bu. ucuzda olsaa bedavada olsa bu insanlara yasanilir bir hizmet goturmek zorundasin yok sayamazssin
    0
    0
    Yanıtla