SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TOKİ 2. Etap İçin Başvuru Sona Erdi

A- A+ PAYLAŞ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Malatya'da yapılacak olan 916 konut için 3 bin 300 başvuru yapıldığı bildirildi.

Beydağı mevkiinde tamamlanan 852 konutun yanında inşaatı süren 916 konut için başvuruların sona erdiğini ve 20 Mart ile 13 Nisan 2006 tarihleri arasında 3 bin 300 kişinin Halk Bankası'na müracaat ettiğini ifade eden yetkililer, 916 kişiden fazla başvuru olması nedeniyle, konutların kura çekiminin 18 Nisan 2006 tarihinde yapılacağını söyledi.

4 ayrı metrekare ölçülerine göre yapıldığı ve konutların satış tutarının 32 bin 943 YTL ile 67 bin 065 YTL arasında değiştiği bildirildi. Konutların 72'sinin 95 metrekare 2 oda 1 salon, 72'sinin 93 metrekare 2 oda bir salon, 256'sının 137 metrekare 3 oda 1 salon, 516'sının ise 129 metrekare 3 oda 1 salon olduğu belirtildi.

Konutlar için üyelik başvurusunda bulunanlar, 2 bin YTL'yi Türkiye Halk Bankası şubelerine yatırdı. Kura çekimi sonunda kendilerine konut çıkmayanlara 2 bin YTL'nin geri ödeneceği, konut çıkanların ise yatıracakları peşinattan bu bedelin düşürüleceği kaydedildi.

Kura sonucu konut çıkacak üyelerin ödeyecekleri bedelin yüzde 10, yüzde 15 ve yüzde 25 peşinat yatırabilecekleri; kalan bedelin ödemelerinin ise 96, 108 ve 120 ay olarak yapılacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız