SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TOKİ Başvuruları Başlıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:09:24
TOKİ Başvuruları Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), küçük ve orta ölçekte yeni bir işyeri açmak isteyen işletmecilere ve yatırımcılara “özel koşullarda” işyeri satışı gerçekleştirecek. Envanterinde bulunan işyerlerini yüzde 120 ay vadeli satışa çıkaran TOKİ, yüzde 10 peşin 240 ay vade ile işyeri satışına çıkıyor. 

TOKİ, açık artırma yöntemiyle aralarında İstanbul, Ankara, Eskişehir, Adana ve Gaziantep gibi metropol illerin bulunduğu 33 ilde 166 işyeri ve 12 konutu satacak. Taşınmazlar üç ayrı ödeme şekli ile satışa sunulacak. Bu kapsamda yüzde 10 peşin 240 ay vade, yüzde 10 peşin 120 ay vade ve yüzde 15 peşin 120 ay vade seçenekleri ile konut ve işyerlerinin satışı gerçekleştirilecek.

YÜZDE 10 PEŞİN 240 AY VADE

TOKİ’nin yüzde 10 peşin 240 ay vade ile satışını gerçekleştireceği işyerleri; “Trabzon-Bahçecik 2. Etap, Trabzon-Merkez Zağnos Vadisi, Zonguldak-Devrek Çaydeğirmeni, Gaziantep-Islahiye, Gaziantep-Merkez Beylerbeyi, Niğde-Bor 5. Bölge, Bayburt-Merkez Şingah, Malatya-Beydağı, Edirne-İpsala, Ankara Protokol Yolu 4. Bölge, Ordu-Gölköy, Konya-Beyşehir, Kayseri-Yahyalı, Giresun-Alucra, Balıkesir-Merkez Ayşebacı 2. Bölge, Bursa-Nilüfer Kayapa, Osmaniye-Merkez Yaveriye, Tokat-Merkez Dedeli, Karaman-Merkez Yeşilada, Kahramanmaraş-Afşin, Kahramanmaraş-Türkoğlu, Yozgat-Boğazlıyan, Yozgat-Merkez Eskipazar, Çorum-Merkez Celilkırı ve Sakarya-Adapazarı Korucuk’ta” bulunuyor.

YÜZDE 10 PEŞİN 120 AY VADE

TOKİ’nin İstanbul-Bahçeşehir Projesi’ndeki satışa sunacağı işyerleri de yüzde 10 peşin 120 ay vadeli olarak satılacak.

İdare satışa çıkardığı diğer taşınmazların satışını da yüzde 15 peşin 120 ay vadeli olarak gerçekleştirilecek.

MALATYA'DA BİN 164 KONUT

Malatya’da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılacak olan bin 164 sosyal konut için başvurunun 1 Nisan’da başlayacağı bildirildi. 

Malatya Merkez Mahalleleri ve Merkez Köylerinde en az bir yıldır ikamet edenler başvurularını şahsen 1-30 Nisan 2013 tarihleri arasında Cengiz Topel Caddesi'nde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına ait Genel Sağlık Sigortası Birimine yapacakları belirtildi. Sözü edilen konutlardan engellilere de hak tanınacağı ifade edilerek, konutlar hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı’na başvurmaları istendi.

Başvurular, 1 Nisan pazartesi günü başlayacak. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız