SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'TOKİ Devreye Giriyor'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletveli Öznur Çalık, Cengiz Topel Caddesi'nde "bir kısmı çürük" olduğu için boşaltılan binadaki daire sahiplerine TOKİ'nin uzun vadeli ve cüzi taksitle konut yapacağını bildirdi.

Çalık'ın konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, 3 Mayıs 2011’de Malatya'da çöken İzzetiye Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'ndeki 7 katlı bina ile 32 dairesinin bir kısmı için yıkım kararı verilen blokların sakinleri için TOKİ’den uzun vadeler ve cüzi taksitlerle konut yapılacağını duyurdu. Öznur Çalık, tüm bu süreç içerisinde, apartmanda yaşayan aile fertleri ve işyeri sahiplerine kira yardımında bulunulacağının da bilgisini verdi.

Çöken binanın 1978 yılında inşa edilen ve müteahhit ile mal sahibi arasında çıkan anlaşmazlık sebebiyle 23 yıldır mahkemelik olduğunu ifade eden Çalık, 11 yıl önce 'çürük' raporu verilen binanın sabinin müteahhidi ile anlaşmazlığa düştükten sonra hayatını kaybettiği, davanın varisler arasında sürdüğünü belirtti. Binanın 3 Mayıs günü can kaybı olmadan çökmesinin ardından, olay yerinde incelemelerde bulunan Öznur Çalık, kazanın yaşandığı gün Acil Afetten Sorumlu Devlet Bakanı Cemil Çiçek ile görüşerek zarara uğrayan işyerleri için destek istediklerini hatırlattı. Milletvekili Çalık, bugün basına yaptığı açıklamada şunları kaydetti :

“Malatya’da 3 Mayıs günü çöken 7 katlı binamızın sakinleri, iş yeri sahiplerimiz için için bir çözüm arayışına girmiştik. Yine bu binanın yanında bulunan ve risk teşkil ettiği için 32 dairesi boşaltıldıktan sonra Bayındırlık Bakanlığımız tarafından bir kısmı için güçlendirme, bir kısmı için yıkım kararı çıkan bloklarda yaşayan vatandaşlarımızın durumlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Malatya Valimiz, Belediye Başkanımız ve Ak Parti İl Başkanımız ile yaptığımız görüşmelerin ardından, konuyu Bakanlarımıza intikal ettirdik.

Bayındırlık ve İskan Bakanımız, Devlet Bakanlarımız Hayati Yazıcı ile Cemil Çiçek ve TOKİ yetkililerimizle yaptığım görüşmeler sonucunda, çöken binada ve yıkım kararı çıkartılan bloklarda ikamet eden ev ve iş yeri sahiplerinin 20 yıl gibi uzun vadeler içinde çok cüzi miktarlarda taksitlerle kira öder gibi konut sahibi yapılması talebimizi ilettik. Konutlarımızı TOKİ yapacak ve yetkililer en kısa zamanda gelip rapor tutmalarının ardından süreci başlatacaklar. Ayrıca tüm bu süreç içinde, aile fertlerimize ve mal sahiplerimize Valiliğimiz ve Belediyemiz kira yardımı da yapacak.”

Vatandaşların mağduriyetinin ortadan kaldırılması için hiçbir çabanın esirgenmeyeceğini ifade eden Çalık, ev sahiplerine tekrar geçmiş olsun derken yeni evleri için de hayırlı olsun dileklerinde bulundu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız