SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TOKİ İlk Bölüm Deprem Konutları İhalesini Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

TOKİ tarafından depremzedeler için Orduzu- Gelinciktepe'de inşa edilecek 678 ve Pütürge'de yaptırılacak 208 konutun ihalesi Ankara'da yapıldı.

GELİNCİKTEPE'DEKİ 678 KONUT İÇİN 5 KATILIMCI..

Gelinciktepe'de inşa edilecek ve yaklaşık maliyeti 216 milyon 477 bin TL olarak hesaplanan 678 konut için Ankara'da TOKİ binasında yapılan pazarlık usulü ihalede Rönesans Holding bünyesindeki REV Uluslararası İnşaat 208 milyon, MAKSEM Yapı 224 milyon 444 bin TL, YÖN Temizlik+FÖY İnşaat 230 milyon 425 bin TL, Özyazıcı İnşaat 249 milyon 850 bin, Kalyon İnşaat İse 250 milyon 500 bin TL teklif verdiler.

Katılımcı firmalar ihalede 2. tekliflerini de sundular. REV Uluslararası İnşaat 187 milyon TL, MAKSEM Yapı 188 milyon TL, YÖN Temizlik+FÖY İnşaat 205 milyon 100 bin TL, Özyasıcı İnşaat da 209 milyon 500 bin TL teklif verirken, Kalyon İnşaattan 2. teklif gelmedi.

PÜTÜRGE'DE 208 KONUT İÇİN 7 KATILIMCI..

Pütürge ilçesinde inşa edilecek 208 konutun ihalesi de yine pazarlık usulüyle TOKİ'de gerçekleştirildi.

Yaklaşık maliyeti 74 milyon 562 bin TL olarak hesaplanan proje için katılımcı firmaların 1. teklifleri şöyle oldu:

Çakır İnşaat 73 milyon 500 bin TL, Yıldızlar İnşaat 63 milyon TL, MAY İnşaat 79 milyon 780 bin TL, Mustafa Ekşi İnşaat 79 milyon TL, BİSER İnşaat 99 milyon 900 bin TL, GÜRTAŞ Yapı 83 milyon 250 bin TL ve MAKSEM Yapı 84 milyon 700 bin TL.

Katılımcı firmalar 2. tekliflerini de şu rakamlar olarak ilettiler:

Çakır İnşaat 55 milyon 888 bin TL, Yıldızlar İnşaat 63 milyon TL, MAY İnşaat 66 milyon 400 bin TL, Mustafa Ekşi İnşaat 68 milyon 950 bin TL, BİSER İnşaat 71 milyon 700 bin TL, GÜRTAŞ Yapı 79 milyon 250 bin TL, MAKSEM Yapı 79 milyon 900 bin TL.

"DAVETİYE İHALELERİ, MALATYA'YA ŞANS YOK!." İDDİASI..

Bu arada, TOKİ'nin davetiyeyle gerçekleştirdiği konut ihalelerinden Gelinciktepe'de yapılacaklar için 180 milyon TL teklif veren Rönesans Holding bünyesindeki REC Uluslararası İnşaat'ın, Pütürge'dekiler için 63 milyon TL teklif veren Yıldızlar İnşaat'ın ihale için uygun görüldükleri öğrenilirken, her ikisi de Ankara kökenli olan firmaların ihaleleri almasına Malatya'daki bazı firmalardan tepki geldi.

Geçmişte, TOKİ'nin Malatya'daki yapılarına ilişkin ihaleleri alan yerel firmaların, yerel yüklenici ve tedarik firmalarıyla bu inşaatları sorunsuz tamamladıklarını, Malatya ekonomisine katkı sağladıklarını öne süren tepkili yerel firma yetkilileri, bu konudaki tepki ve beklentilerini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a iletmeleri için Malatya Milletvekilleri ile TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'ndan harekete geçmelerini istediler.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: TOKİ'nin ihale ettiği 678 konut fotoğrafta karşıda görülen Gelinciktepe Bölgesi'ne yapılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Enes (3 yıl önce)
    Ben orduzuda oturuyorum Orası sit alanı olarak söylenmiştir ve depremden sonra ilk kazı çalışması başlayan yerde kıral mezarı bulundu ve. Çalışma saatleri değişti arkiyolog getirildi 5 gün durdu inşaat işleri yani sit alanına zarar
    0
    0
    Yanıtla
  • Şeref (4 yıl önce)
    Rönesans a bağlı rec firması şu anda yapimi devam eden f 35 akilli binalarin yapimini üstlenen firmadir rönesans holdingin yönetim kurulu başkani sevgili abimiz malatyali Erman ılıcak tır hayirli olur inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamza (4 yıl önce)
    Toki yapılacak tamam super bir proje peki güvenlik nasıl olacak orda oturanların çocuklarını ordaki göletten nasıl uzak tutacaklar allah korusun boğulma vakaları artacak inşallah buna karşı bir önlem alınır
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    B. Şehir Bld. Bşk. Selahattin Gürkan, 2015 yılında Battalgazi Bld. Bşk. görevini yürüttüğü zaman Orduzu Gelincik Tepesine uydu kent yapılacağını açıklamıştı. Fakat, proje hayata geçmemişti. Kısacası, Proje Selahattin Başkana aittir. Gönül isterdi ki konutları yerel firmalarımız yapsaydı. Gelincik tepesi, merkeze 5-6 km uzaklıkta ve manzarası olarak güzel bir konumda. Orduzunun zemini sağlamdır, ve sağlam binalar yapılacağı kanaatindeyim. Orada bir yaşam alanı oluşturulabilirse atıl durumdaki yerin olumlu değerlendirildiğini görebiliriz. Olayı farklı boyutlara çekmeye gerek yoktur, kimin oralarda arsası var tarzında. Umarım olumlu işler yapılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • yasin (4 yıl önce)
    acaba kimin orlarda bahcesi arsası çook merak ediyorum belediye başkanının mı hangi siyasinin.yer kalmadı mı oraya gidiyor o konutlar ALLAH Bilir belki altından fay hattı geçiyor hiç zemine altyapısına bakıldımı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (4 yıl önce)
    Bir dairenin fiyatı 275000 tl dağın başında merkezde lüx daire zaten 300000
    0
    0
    Yanıtla
  • Soner (4 yıl önce)
    Toki bizleri kandırıyor hepsi yalandan ibaret topladıklaŕı paralar şimdi faizde yatıyor şimdi faizde milyar dolar olmuştur kimbilir yaza kadar kuralar çekilmez ben paramı istiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Hiçbir cazibesi olmayan Gelincik Tepeye deprem konutları yapılması başka bir projeye yönelik gibi geliyor. Bekleyip göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • okan (4 yıl önce)
    187 mılyona verilen ihale kdv dahil daire başına 325 bin tl denk gelıyor arsa devletın ruhsat parası yok proje parası yok 110 m2 daire maliyetı 140 bin en fazla oda 94 milyon malyet eder demekı bu firma 678 konutu alan 126 milyon para kazanacak dairide tokı 170 180 satacak para bizden cıkacak ronesansta pastayı alacak boyle bir şey olabılırmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Olur kardesim köprüler otoyollarda verilen paralarla devlet garantorlüğunde verdiği 3 yillik para ile köprüyü devlet yapiyordu neler dönüyor nelerr
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Neden ihaleler açık ve şeffaf yapılmıyor?
    0
    0
    Yanıtla