SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"TOKİ'den Geri Alınmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:26:20
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, büyükşehir olacak Malatya’da sağlık hizmetlerinin tek hastaneyle karşılanamayacağını ifade ederek, mevcut devlet hastanesi yerinin TOKİ’den geri alınması gerektiğini savundu. 

MESOB Başkanı Keskin, "Büyükşehir konusu tüm Malatyalıların, esnaf ve sanatkarın beklediği bir konuydu. Bundan dolayı Sayın Başbakanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Malatya'nın büyükşehir olmasıyla birlikte 2 merkez ilçe ve 1 ana kent belediyesi oluşacak. Burada 2 merkez ilçe olduğuna göre, 2 tane devlet hastanesinin olması artık farz oldu. Malatya Devlet Hastanesi'nin mutlaka ek binalarla fiziki kapasitesinin artırılması ve yerinde kalması gerekiyor. Burada yapılacak yeni binalarla devlet hastanesi Malatyalılara hizmet etmelidir. Şimdi büyükşehir olacaksın, ama tek merkezli bir şehir yapısına bürüneceksin. Bu kabul edilir değildir. Malatya'nın merkez nüfusu daha da artacaktır. 2 ya da 3 yıl sonra, Malatya yeni bir hastane yapılması tartışmasını yaşamaması için şimdiden önlemleri almalıyız. Kapasitesi ne olursa olsun, ne kadar büyük olursa olsun tek bir devlet hastanesi, büyükşehir olan Malatya'nın ihtiyacına cevap vermez. Bu nedenle Malatya Devlet Hastanesi mutlaka yerinde kalmalıdır. Yeni hastane ister bölge olsun, ister başka bir isimle faaliyet göstersin Malatya'nın ve büyükşehirin yükünü kaldıramaz. Burada milletvekillerimize çok büyük görevler düşüyor. Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza ve basınımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, Malatya’da herkese büyük görev düşüyor. Malatya Devlet Hastanesi yeri TOKİ'ye verilmiş. TOKİ bir devlet kurumudur. Malatya Devlet Hastanesi'nin TOKİ'den alınıp yerinde kalması gerekir. Gerekirse devlet hastanesinin yerinde kalması ve bu sorunun çözümü için TOKİ başkanını, sayın bakanı, gerekirse de en son çare olarak sayın Başbakanımızı ikna etmemiz gerekir. Sorunun ana başlığını Sayın Başbakanımıza götürdüğünüzde konu mutlaka çözülür. Özellikle Şeker Fabrikası arazisi ile Malatya Devlet Hastanesi durumunu Başbakanımıza götürmemiz gerekiyor. Devlet kuruluşu olan TOKİ'den devlet hastanesi yerini geri alabiliriz" şeklinde konuştu.

Malatya'daki alt geçitlerin yapımının diğer illere göre çok uzun sürdüğünü ve artık hem esnafı, hem de halkı bezdirme noktasına getirdiğini belirten Keskin, "Kavşaklar ve alt geçit inşaatları biran önce bitmelidir. Malatyalılar artık bu inşaatlara ne zaman başlandığını unuttu. Özellikle yeni hastanenin giriş ve çıkış yolunu kimse bilmiyor. İstasyon Kavşağı ile Beylerderesi arasındaki o yoldaki çalışmalar biran önce bitmelidir. Diğer illerde 32 günde, 60 günde biten kavşaklar var. Malatya’da 4 yıldan beri alt geçitler konusundaki inşaatlar çok yavaş ilerliyor. Esnaf ve sanatkarlarımız kadar, halkımız da önemli sıkıntılar çekti. Yine Malatya’dan transit geçen Doğu bölgesinden gelen vatandaşlarımız da Malatyalıların bu çilesine ortak oluyor. Battalgazi Kavşağı biran önce bitmelidir. Yeni hastane hizmete girmeden bu güzergahtaki tüm yollar bitmeli. Aksi takdirde önemli sıkıntılar yaşanacaktır. Dün olduğu gibi bugün de, Malatya'nın meselelerine her zaman sahip çıkacağım. Milletvekillerimize çağrıda bulunuyorum; devlet hastanesi yeniden Malatya’ya kazandırılmalı. Alt geçit inşaatları konusundaki sıkıntı çözülmeli. Alt geçit inşaatları sorun olmaya başlamıştır" ifadelerini kullandı.

Vali Vasip Şahin'e Valilik arkasındaki parkın yeniden düzenlenmesi konusunda da çağrıda bulunan Keskin, "Vilayet binasının arkasında olan park ne olacak? Orası şehir merkezinde artık karanlık bir nokta olmaya başladı. Şehir merkezinde karanlık bir parkın olması Malatya’ya yakışmıyor. Burası yol mu yapılacak park mı kalacak, ne yapılacaksa biran önce yapılmalıdır" dedi.

Yerel seçim dönemine yavaş yavaş girildiğini de anımsatan Keskin, seçim öncesinde başlayan Malatya'daki projelerin biran önce bitirilmesi için gerekli girişimlerde bulunulması gerektiğini söyleyerek, "Seçim dönemini Malatya için geçim dönemi yapmalıyız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız