SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"TOKİ'nin Bu Satışı Bağımsız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:03:59
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz günlerde TOKİ tarafından Malatya’da satışa sunulan bin 83 konuttan yüzde 25’inin emeklilere ayrılacağı haberi üzerine açıklama yapan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner derneklerinden bağımsız olarak TOKİ’nin ayrı konut sattığını söyledi. 

TOKİ tarafından Beydağı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan bin 83 konut satışa çıkarıldı. Bu sayının sadece yüzde 25’inin emeklilere ayrıldığı haberinin üzerine, Malatya'da ev için başvuran 5 binin üzerinde emekli vatandaşta şaşkınlık yaşandı. Şimdiye kadar yaklaşık 5 bin 200 emeklinin kendilerine ev için başvurduğunu belirten Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, derneklerinden bağımsız olarak TOKİ’nin emekliler için konut sattığını söyledi. Tangüler, kendilerine başvuran her emeklinin ev sahibi olacağını ifade etti.

TOKİ’nin satışa çıkardığı konutları almaya hak kazanacak emeklilerden yüzde 12 peşinat isteyeceğini ve bununda ortalama 7-8 bin lira olacağını kaydeden Tangüner, “Bundan dolayı emekliler TOKİ’nin verdiği bu evlere müracaat etmeyebilirler” diye konuştu.

3 aydan beri TOKİ evleri için müracaatları almaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Tangüner, “Sayın Milletvekilimiz Öznur Çalık, derneğimizi ziyaret etti. Milletvekilimize derneğimizin TOKİ başvurusu almadığını söylemişler. Vekilimiz de yanımızda TOKİ Başkanı Mehmet Turan Ergin'i telefonla aradı. "Malatya’da TOKİ’ye yoğun bir ilgi var, müracaatlar var, ne diyorsunuz?’ diye sordu. Mehmet Turan'da ‘Malatya için ne gerekliyse biz yapmaya hazırız. Bunun için müsterih olun. Başvurular devam etsin’ dedi. Biz bunun üzerine tekrar başvuru almaya devam ettik ve şu anda da hala devam ediyoruz. Şimdiye kadar 5 bin 200’ün üzerinde bir başvuru aldık ” şeklinde konuştu.

Emekliler için yeni TOKİ konutları yapıldığı takdirde Malatya için büyük bir yatırım olacağını ifade eden Tangüner, “Bize verilen söz, herkesin ev sahibi yapılması yönünde. Başvuru sayısı 6 bin ise Malatya’ya 6 bin ev yapılacak. Bunun hayata geçeceği kanaatindeyiz. Kayıt olanların tamamı ev sahibi olacak ve bize verilen bilgi de bu yönde” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız