SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TOKİ'yle Protokol İmzaladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:02:59
TOKİ'yle Protokol İmzaladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende İlçesi Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, TOKİ Başkanlığı tarafından ilçede gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarının ön protokolünü imzaladı. 

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Darende’de çarşıdaki işyerlerinin yenileneceğini ve belirli bölgelerdeki evlerin çalışma dahilinde projeye uygun yeni konutlar olarak halkın istifadesine sunulacağını belirten Eser, “TOKİ ile inşallah Darende’nin çehresini değiştirip geleneksel mimari anlayışımıza uygun tasarım ve projelerle ilçemizi daha güzel bir hale dönüştüreceğiz” dedi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan ve uzmanların Darende’de incelemelerde bulunarak kentsel dönüşümle yenilenecek alanlar üzerine gerekli tespitleri yaptıklarını dile getiren Eser, “Öncelikli hedefimiz çarşıdaki işyerlerini iki katlı geniş, içerisinde sosyal ve yaşamsal imkanların bulunduğu, altında kapalı bir otoparka sahip olduğu ve en önemlisi de geleneksel mimari tarzla yeniden inşa etmek. İnşallah o zaman esnaflarımız daha güzel işyerlerine kavuşacak çarşımız mimari tarzıyla yerli ve yabancı turistlerin de uğrak yeri olacaktır” diye konuştu.

Çarşıdaki yenileme projesi kapsamında işyerlerinin altına büyük ve geniş bir kapalı otopark yaparak ilçede hali hazırda yaşanılan park sorununa da çözüm bulmayı hedeflediklerini kaydeden Eser, projenin hazırlanmaya başlandığını ve yakında talep toplanılacağını belirtti.

Eser, “Malatya-Kayseri karayolu üzerindeki bu iskan evlerini yıkmaya başladık. Hazırlanan proje ile bu alana altı işyeri, üstü de 3 katlı konutlar inşa edilecek. İşyerleri yoldan geçenlerin alışveriş yapabileceği özelliklerde olurken evler de özellikle yazlıkçı olarak bilinen ailelere de hitap edecek şekilde konseptlerde projelendirilecek. Önümüzdeki günlerde gerek çarşıdaki işyerlerine gerekse de bu alana yapılacak projenin talepleri alınmaya başlayacak” şeklinde konuştu.

Eser ayrıca ilçedeki Zaviye, Hacıderviş ve İbrahimpaşa Mahallelerinde kentsel dönüşüm alanları belirlediklerini ve hazırlıkları devam eden çalışmalar kapsamında önümüzdeki günlerde ilgili yerlere dair kamuoyuyla gerekli bilgilerin paylaşılacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız