SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tolga'dan da Haraç İstenmiş!

A- A+ PAYLAŞ

TRABZONSPORLU milli futbolcular Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'e gözdağı vermek için geçen pazar gecesi otomobil ve işyeri kurşunlayan ‘haraç çetesi’ henüz ele geçmezken, ortaya atılan iddialar yanıt bekliyor. Bir ay önce ‘Ayağına sıkarız, futbol hayatın biter’ diye tehdit edip haraç istedikleri Fatih Tekke'den, ‘Abdest alayım kafama sıkın’ yanıtını alan haraç çetesinin, Gökdeniz Karadeniz'den para aldığı ancak İstanbul'dan araya girenler olunca bunu iade ettiği ileri sürüldü. Bu arada, haraç çetesinin, 2 sezon önce Malatyaspor'dan Trabzonspor'a transfer olan Tolga Seyhan'dan da tehditle haraç aldığı, Tolga'nın bu nedenle yurt dışına transferi tercih ettiği de öne sürüldü.

Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'in otomobil ve işyerini kurşunlayanların 24 yaşındaki H.S. aynı yaştaki E.K. ve 23 yaşındaki Ö.E. oduğu bilgisine, deneyimli uzmanların görev yaptığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’ndaki teknik incelemede ulaşıldı. GSM verilerini kaydeden baz istasyonlarının kayıtları incelendi ve H.S. ve adamlarının seri kurşunlama olayının gerçekleştirildiği dakikalarda o bölgede oldukları saptandı. Teknik incelemede futbolcular Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz ile eşlerinin kullandıkları telefonlarla yapılan tüm görüşmeler incelendi.

GÖRGÜ TANIĞI VE KESİN DELİL ARANIYOR

Milli futbolculara gözdağı vermek amacıyla otomobillerle işyeri kurşunlamakla suçlanan, ‘haraç almak’ ve ‘yaralama’ suçlarından sabıkalı H.S. ile olaya katıldıkları ileri sürülen adamları Ö.E. ve E.K.'nın yakalanmalarınnı an meselesi olduğu belirtildi.
Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kurşunlama olayı ile birlikte daha önceki olayları da mercek altına aldı. Soruşturmayı yürüten savcı ve emniyet yetkililerinin, son silahlı saldırıyı H.S. ve adamlarının gerçekleştirdiğine ilişkin görgü tanığı ve kesin delil aradığı belirtildi.

GÜNDEME GELEN ŞOK İDDİALAR

Trabzon'da herkes, pazar gecesi ‘haraç çetesi’nin futbolculara gözdağı vermek amacıyla gerçekleştirdiği seri kurşunlama olayının tüm yönleriyle aydınlatılmasını beklerken ortaya, zanlıların Gökdeniz Karadeniz'den aldıkları haracı iade etmek zorunda kaldığı ve Fatih Tekke'yi de tenha bir yere götürüp tehdit ettiği iddiaları ortaya atıldı.
Trabzon'da herkesin dilinde dolaşan bu iddialar şöyle:
Kurşunlama olayının zanlısı H.S. ve adamları bir süre önce Gökdeniz Karadeniz’den haraç istedi ve bu futbolcuyu sıkıştırmaya başladı. Gökdeniz, sonunda istedikleri parayı verdi ancak devreye İstanbul'da oturan bazı hatırlı kişileri soktu. H.S.'nin sözünden çıkamadığı bir büyüğü devreye girince alınan haraç Gökdeniz'e iade edildi.

“ABDEST ALAYIM, KAFAMA SIKIN''

Aldığı haracı iade etmek zorunda kalmasına sinirlenen H.S., bu kez hem Gökdeniz Karadeniz'den hem de Fatih Tekke’den haraç istedi. Futbolcular istenen haracı vermeyince H.S. ve adamları bir ay önce konuşacaklarını söyleyerek Fatih Tekke’yi Maçka İlçesi'ne götürdü. Tenha bir yerde ‘İstediğimiz parayı vermezsen ayaklarına sıkar futbol yaşantını bitiririz’ diyen H.S. ve adamlarına Fatih Tekke “Size para vermem. İsterseniz, abdest alayım, kafama sıkın. Bu iş burada bitsin'' diyerek rest çekti.
Fatih Tekke'nin bu kararlı tavrı karşısında amaçlarına ulaşamayan H.S. ve adamları, haraç almakta kararlı olduklarını göstermek ve milli futbolculara gözdağı vermek amacıyla pazar gecesi seri kurşunlama olayını gerçekleştirdi.

TOLGA SEYHAN OLAYI

Futbolculara yönelik seri kurşunlama olayının zanlılarına yönelik bir başka iddia da Trabzonspor'dan Ukrayna'nın Shaktar Donetsk futbol takımına transfer olan Tolga Seyhan’dan haraç alınması. Tolga Seyhan'ın, bu çeteden kurtulmak istediği için yurt dışına gititği ileri sürüldü.

Suç işlemeye 15 yaşında başlamış

FATİH Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'e gözdağı vermek amacıyla otomobilleri ve işyerini kurşunlamakla suçlanan H.S. suç işlemeye henüz 15 yaşındayken başladı.
H.S.'nin bugüne kadar, hırsızlık, evrakta sahtecilik, tehditle haraç isteme, ruhsatsız silah bulundurma, işyeri kurşunlama ve silahla adam yaralama olmak üzere 16 ayrı suça karıştığı, bu suçlardan 8 kez cezaevine girdiği ve belirli sürelerde hapis yattığı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız