SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hurşit Tolon da 'FETÖ' Dolandırıcılarının Kurbanı

0
Güncellendi - 2018-07-06 06:02:16
Hurşit Tolon da 'FETÖ' Dolandırıcılarının Kurbanı
A- A+ PAYLAŞ

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da bulunduğu 8 kişiyi FETÖ bahanesiyle kandıran dolandırıcılar, Tolon'un yaklaşık 13 bin dolarını alırken, mağdurları toplamda 400 bin TL değerinde zarara soktu.

Sürekli uyarılara rağmen insanlar aynı yöntemlerle dolandırılmaya devam ediyor. Kendilerini hakim ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, 8 kişiyi toplamda 400 bin TL dolandırdı. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, dolandırılan isimler arasında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon vardı. Dolandırıcılar Hurşit Tolon'u FETÖ operasyonu bahanesiyle tuzağa düşürdü.

Tolon dolandırıcılara 13 bin dolar kaptırdı 

Tolon'a ulaşan dolandırıcılar, FETÖ üyelerinin Tolon'un ev telefonuna bağlı internet hattı üzerinden görüşme yaptığını, bankadaki parasının da ABD'deki bir bankaya gönderilmeye çalışıldığını söyledi. Dolandırıcılar, Tolon'u hem bankada hem de ABD'de operasyon yapılacağına inandırdılar. Parmak izi alınması için paraları teslim etmesi söylenen Tolon, polis zannettiği dolandırıcılarla buluştu. Parayı teslim etti ancak operasyon göremeyince dolandırıldığını anladı. Tolon'un dolandırıcılara yaklaşık 13 bin dolar kaptırdığı öğrenildi.

Dolandırıcılar ekipler tarafından kıskıvrak yakalandı

Konuyla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yandol Büro Amirliği ekiplerince dolandırıcılara operasyon yaptı. Operasyon sonucunda Suriye uyruklu Hishan J. ve Tuncay Ç. isimli 2 kişi yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

MALATYA'DA DA YARGILANMIŞTI..

Tolon, FETÖ Terör Örgütü mensubu emniyet ve yargı mensuplarının başlattığı Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyon neticesinde 1 Temmuz 2008 tarihinde gözaltına alındı, 6 Temmuz 2008 tarihinde İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan tutuklandı. 6 Şubat 2009 tarihinde 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından delil yetersizliği sebebiyle tahliye edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ikinci Ergenekon davası kapsamında tutuksuz yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un 10 Ocak 2012 tarihinde tekrar tutuklanmasına karar verdi. Bu kararın ardından emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Silivri Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Silivri Cezaevinde tek kişilik koğuşa konuldu.

Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3 Hıristiyan misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi katliamı davasında da, FETÖ'cü emniyet ve yargı mensuplarının çabaları sonucu aralarında Hurşit Tolon’un da bulunduğu dört kişi, bu olayla ilişkilendirildi ve Tolon hakkında 18 Ocak 2013 Cuma günü tutuklama kararı verdi.

5 Ağustos 2013 tarihinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında Hurşit Tolon’a müebbet hapis cezası verildi. Yargılama sonunda hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılan Tolon, ÖYM ve TMK 10. Madde ile yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından uzun tutukluluk süresinin 10 yıldan 5 yıla indirilmesi nedeniyle 11 Mart 2014‘de Ergenekon davası kapsamında 2. kez tahliye oldu. Ancak Zirve Yayınevi davasında bir gizli tanığın ifadesiyle 18 Ocak 2013’te tutuklandığı için cezaevinden çıkamadı. 11 Haziran 2014 tarihinde Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Zirve Yayınevi katliamı davasında tahliye kararı çıkınca serbest bırakıldı ve daha sonra beraat etti.

İstanbul, iha- biyografi.net.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız