SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tolon, 'Kuşatılmış Türkiye'yi Anlattı

A- A+ PAYLAŞ

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, İnönü Üniversitesinde “21.Yüzyılda Kuşatılmış Türkiye” konulu bir konferans verdi.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki konferansa Üniversite rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzetin Cengiz, Rektör yardımcıları, dekanlar ve öğretim üyeleri ile birlikte bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütü yöneticileri, çok sayıda öğrenci katıldı.

Tolon “ 68 yıldır Mustafa Kemal’siz ama eserleriyle, fikirleriyle yaşayan ve sonsuza dek yaşayacak olan Cumhuriyetimiz son dönemde görülmemiş bir kuşatılmışlıkta ve tehlikededir. Büyük önder Mustafa Kemal’in kurduğu tam bağımsız, Türkiye’yi çağdaş yapıya ulaştırma ve insanı kul köle olmaktan kurtaran Laik Cumhuriyet, eşit haklar ve fırsatlar rejimidir. 84 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihi böyle bir bunalımlı dönem yaşamamıştır. Cumhuriyet karşıtları amansızca saldırmakta, 90 yıl önce yani kuruluş sürecinden başlayarak geçmişin sömürgeci emperyalistleri , şimdinin küreselcileri zihniyetinin şimdiki temsilcileri geçmişte olduğu gibi şimdi de bir dünya köyü olmamızı istemektedirler.” dedi.

Tolon, 'yaygın medyanın tutumunun ulusalcılıktan uzak olduğunu ve halkı doğru bilgilendirmediğini ve emperyalist güçlerin Türkiye kamuoyuna yerli işbirlikleri aracılığıyla ulus devlet modelinin yaşama olanağının kalmadığının empoze edilmekte olduğunu' öne sürerek şöyle devam etti:

“Bulunduğumuz coğrafya, Jeopolitik ve yer altı kaynakları ile pek çok tehlikelerle karşı karşıya. Jeopolitik konumu nedeniyle Kıbrıs emperyalistler için çok önemli. Kıbrıs, Türkiye’nin çok önemli bir parçasıdır. Buradan hiç kimse bir çakıl taşı dahi alamaz. Görevi ne olursa olsun hiç kimse bu adayı verelim deyip kesip atamaz. Atalarımızla ve 74 harekatı ile bu adadın hudutlarını kanla çizdik. Yeni bir hudut çizilecekse kanla çizilir. Tek kutuplu dünyada egemen ülkeler yeni stratejiler belirlemeye başladılar.

ABD, Yeni Dünya Düzeni, Avrupa Birliği; Kopenhang Kriteri stratejilerinin yanı sıra, Çin, Hindistan ve Japonya gibi güçlü ülkelerde çeşitli stratejiler belirlediler ve 1992 yılından beri uygulamaya koyuyorlar. Cumhuriyet karşıtları ve egemen güçler AB’ye girmemiz için özetle Sevr’i yürürlüğe koymamızı istiyorlar. Ama bu istemleri hiç gerçekleşmeyecek.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız