SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tolon'a Malatya'da Tahliye Yok

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:05:39
Tolon'a Malatya'da Tahliye Yok
A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi Cinayeti davasının asıl failleri Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Emre Günaydın'ın tutukluluk süresinin 5 yılın üzerinde olması nedeniyle tahliyelerinin ardından, olayın Ergenekon Örgütü ile ilişkili olduğu gerekçesiyle ek iddianame ile  haklarında dava açılan aralarında emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da bulunduğu 7 kişi ile ilgili tahliye istemi mahkeme tarafından reddedildi.

Zirve Yayınevi Cinayeti ek iddianamesi kapsamında tutuklu bulunan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil,  Uzman Çavuş Mehmet Çolak, Astsubay Murat Göktürk, Astsubay Abdullah Atılgın ve İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ruhi Abat ile ilgili olarak, avukatlar tarafından Anayasa Mahkemesi'nin emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili verdiği  uzun tutukluluk ile ilgili kararını emsal göstererek tahliye talebinde bulundular.

TMK 10 İle yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin  yapılan yasal değişiklik ile kaldırılması nedeniyle avukatların tutukluluğa ilişkin itirazlarını 2.Ağır Ceza Mahkemesi karar bağladı. Mahkemenin emekli Orgeneral Hurşit Tolon için oy çokluğu, diğer sanıklar için ise oy birliği ile tahliye talebini red ettiği bildirildi.

Ergenekon Davası'ndan hakkında tahliye kararı verilen Hurşit Tolon, Zirve Davası'ndaki tutukluluk kararı nedeniyle tahliye edilememişti.

HABER: Selahattin GÖKATALAY, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız