SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Top Bakanlıkta..'

A- A+ PAYLAŞ

MHP'nin davalarını takip eden Avukat Hakan Omaç, Sümerbank arazisine yapılan inşaata hukuka aykırı olarak imar ve ruhsat verdikleri gerekçesiyle dönemin belediye başkanı ve diğer yetkililer hakkındaki MHP’nin yaptığı suç duyurusundan sonra İçişleri Bakanlığı’nın yetkililer hakkında ‘soruşturma izni vermediği’ kararına karşı itiraz üzerine Danıştay Birinci Dairesinin verdiği soruşturma izninin, dönemin belediye yetkilileri ve ilgili daire müdürleri hakkında dava açılabilecek bir süreci başlatmış olduğunu söyledi.

Av. Hakan Omaç, Danıştay Birinci Dairesi’nin MHP’nin yaptığı suç duyurusuna ilişkin verdiği kararı değerlendirdi.

Omaç, Danıştay Birinci Dairesi’nin verdiği kararı, daha önceden İçişleri Bakanlığı’nın daha önceden haklarında soruşturmaya izin vermediği kişiler hakkında bu kez ‘Doğrudan lüzum-u muhakeme’ kararı anlamına geldiğini söyleyerek, bundan sonra olabilecek süreçle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı.

“Bir defa eski belediye başkanı ve eski meclis üyeleri, eski belediye yetkilileri yani bu konu ile ilgili olan daire müdürleri, görevlerinin gereğini yapmamak nedeniyle görevi kötüye kullanmaktan dolayı haklarından dava açılabilecek bir süreç başlatılmış oldu.

Şubat 2009 da şikayet konusun olmuştu, o zamanda zaten burada yapılan inşaatın gerçekten bir ticari inşaat olduğunu, sanayi inşaatı olmadığı tespit edilerek şikayet edilen bu kişiler hakkında İçişleri Bakanlığı, bir nevi luzüm-u muhakemeye engel olan bir karar vermişti. Bu karara yapılan itiraz sonucunda Danıştay birinci dairesi de üç ay gibi kısa bir süre içinde soruşturma izni verilmesine yönelik, yani yargı yolunu açan bu kararı verdi.

Şu anda Danıştay dairesinin verdiği kararı, bir hukukçu olarak ‘Doğrudan lüzum-u muhakeme’ kararı gibi algılıyorum. Dosya’da zaten İçişleri Bakanlığı’na gitmiştir. Dolayısıyla İçişleri Bakanlığı’nın yapması gereken de Savcılığa, Danıştay’ın bu kararına istinaden gereken izni vermesidir. Danıştay kararının içeriği, satır satır okunduğunda bu sonuç çıkmaktadır.

Soruşturma sonucunda İçişleri Bakanlığı soruşturma izni yine vermeyebilir. Böyle bir ihtimal vardır. Bu yönde bir karar çıkarsa yine aynı süreç yaşanacaktır. Yani yine karara itiraz olacaktır ama Danıştay’ın bu kararı yeni bir itiraza buna gerek kalmayacağını gösteriyor. Tabiri caizse top şu anda İçişleri Bakanlığı’ndadır ve savcıya soruşturma izni vermesi gerekmektedir. Suç duyurusunda, Malatya’nın orta yerinde sanayi tesisi olmadığı açıkça bilindiği halde, bir AVM inşaatına hileli, kanunu dolanarak izin veren bu kişilerin özünde görevlerini kötüye kullandıkları iddia edilmişti. Ve beklenen de tabi ki görevlerini kötüye kullanmaktan yargılanmalarıdır. Ama son nitelemeyi savcı yapacaktır, nihayetinde bu suçun yanında başka suçlar olabilir. Burada son sözü savcı ve mahkeme söyleyecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız