SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Top Oynuyorlar Maalesef!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:36:30
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez ilçe Battalgazi-Anadolu İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHAMDER) Kutlu Doğum Haftası nedeniyle konferans programı düzenledi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca bu yılki Kutlu Doğum etkinlikleri için belirlenen "Din Samimiyettir" konusunun anlatıldığı konferansı, Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Sancaklı verdi. 

Battalgazi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda gerçekleştirilen konferans programına İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Sancaklı, Battalgazi Müftüsü Mehmet Emin Eneç, cami imam-hatipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın mesaj gönderdiği programın açış konuşmasını BİHAMDER Sekreteri Haci Türkan yaptı. Türkan, Hicret sırasında Medinelilerin karşıladığı sözler olan “Ay doğdu üzerimize/ Veda tepelerinde/ Şükür gerekti bizlere/ Allah’a davetinde/ Sen güneşsin/ Sen Aysın/Sen nur üstüne nursun/ Sen Süreyya ışığın/ Ey sevgili Hoş geldin” sözleriyle Hz. Peygamber’i (s.a.v.) kutlu doğumunun 1443. Yıldönümünde andıklarını kaydetti.

Programda Milli Cami İmam-Hatibi Ali Çetin’in Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapmasının ardından konferansa geçildi.

Konferansı veren İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saffet Sancaklı, Hz. Peygamberi(s.a.v) bilmeyen, tanımayan ömürlerin hüsran, zarar içerisinde geçirilmiş ömürler olduğunu belirterek, “O’nu bilen, tanıyan; O’na iman eden, itaat eden; O’nu seven kişilerin ömürleri, bahtiyarlık içerisinde, karlı ömürlerdir” dedi. Hz. Peygamber’i (s.a.v.) yakından tanıyabilmemiz için O’nun Hadis-i Şeriflerini öğrenmemiz gerektiğini kaydeden Prof. Sancaklı, şöyle konuştu:

“Onun için bu hafta içerisinde çokça okumamız gerekiyor. Hepimizin evinde en az 2 Hadis kaynağının olması gerekir. Aile içerisinde okuma saatlerimizin olması gerekiyor. İslam dini, ilim dinidir. Cehaletle hiçbir yere varamayız. Özellikle gençlerimizi, çocuklarımızı; dinle, Hz. Peygamber’le (s.a.v.), iman ve İslam meseleleriyle alakalı olarak evimizde düzenleyeceğimiz okuma saatleriyle yetiştirmeye çalışmalıyız. Bakın gençler arasında başıboş, amaçsız, hedefsiz binlerce genç bulunmaktadır. Üniversitede bakıyorsunuz, cuma saatinde cumaya gelmeyen gençler var. Top oynuyorlar. Maalesef.”

Prof. Dr. Sancaklı, Hadis-i Şerif’lerle Din ve samimiyet konusunu anlattığı konuşmasında özetle şunlara yer verdi: “Bilindiği gibi iman, kalpte gerçekleştirilen bir olaydır. Yani kalp ile tasdik, dil ile ikrar diyoruz. Yani kalp ile dilin aynı şeyi söylemesi gerekiyor. Kalbimiz tasdik etmiyorsa, işte münafıkların en büyük özelliği nedir? Kalp ile tasdik etmiyor. Ama dil ile ikrar ediyor ve insanları kandırıyor, aldatıyor. Yani münafık demek, kandıran insan demektir. Kafir demek, gerçekleri saklayan, gizleyen insan demektir. Ama Mü’min insan, içiyle dışıyla, sözüyle özüyle, söylemiyle eylemiyle bir olan, bir insandır.

Tabi Hz. Peygamberi (s.a.v.) tanımak, sadece bir haftaya sığdıramayız. 365 gün esasında sürekli biz Hz. Peygamberle (s.a.v) beraber olmamız, gündemimizde olması gerekiyor.”

Konferans programının sonunda Grup Hemedani’nin ilahi dinletisi sunuldu ve katılımcılara gül suyu ile lokum ikramında bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız