SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toplam Kalite Ödülleri

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda yapılan Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları'nın ardından ödül töreni düzenlendi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk başkanlığında kurulan Değerlendirme Komisyonu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenen "Mükemmellik Modeli" kriterleri baz alınarak yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Milli Eğitim Bakanlığı'nca merkez ve taşra teşkilatlarında Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları'na dönük yasal düzenlemelere ek olarak uygulamaya özendirmek ve hızlandırmak için ödül önergesinin başlatıldığını belirterek, "Yeni yönetim yaklaşımları bireylerin ekip ve kurumun performansının ölçülmesine büyük önem vermektedir. Kamu kurumlarında birey performansını ölçen ve değerlendiren bir sistem bulunmakla birlikte, ekip ve kurumların performansını ölçüp değerlendiren bir sistem bulunmamaktadır. Bu yönerge ile Türk kamu yönetiminde bir ilk uygulama, yani ekip ve kurum performansının ölçülebileceği bir sistem geliştirilmiştir" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk ise toplam kalite anlayışının ortak akılla var olduğunu belirterek, "Toplam Kalite Uygulaması'nda 'ben' yerine 'biz' anlayışı ortaya çıkmaktadır" dedi.

Konuşmalardan sonra kategorilerinde ödül alan okullar açıklandı.

Ekip kategorisinde il birinciliğini Malatya Fen Lisesi "Sanatın Sevgi Eli" iyileştirme ekibi alırken, ikinciliği Abdulkadir Eriş Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi "Elinize Sağlık" iyileştirme ekibi, üçüncülüğü ise Doğanşehir Zafer İlköğretim Okulu "Eğitimde Fırsatı Yakala" iyileştirme ekibi aldı.

Okul ve kurum kategorisinde ise il birinciliğini Abdulkadir Eriş Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, ikinciliği ise Doğanşehir İlçesi Doğanşehir İlköğretim Okulu aldı.

Her iki kategoride birinci olan okullar Malatya'dan Abdulkadir Eriş Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi raporu ile Malatya Fen Lisesi'ne ait iyileştirme raporu, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde değerlendirmeye katılacak.

Değerlendirme mayıs ayı içerisinde duyurulacak ve Türkiye finalinde dereceye girenler, haziran ayında gerçekleştirilen bir törenle ödüllerini Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik' ten alacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız