SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toplamda 403 Yıl Hapis Cezası

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:19:39
Toplamda 403 Yıl Hapis Cezası
A- A+ PAYLAŞ
 
İran'dan eroin maddesini getirip, ticaretini ve sevkiyatını yapmakla suçlanan ve aralarında İranlılarında bulunduğu 46 sanıklı suç örgütü üyelerine Malatya'da yapılan mahkemede,  toplam 403 yıl hapis cezası verildi. 
 
Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde eroin ticareti yapmakla suçlanan suç örgütü davasında karar çıktı. Mahkeme sanıklara 1 yıl 6 ay ile 36 yıl arasında toplam 403 yıl hapis cezası verdi.
 
Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Cihat Gereksar, Halil Bayrak, Selim Bulut, Ferhat Akan, Mehmet Kaya, Cevdet Kurt, Netzip Alıoglou, Maryam Azizi, Fatemah Azizi, Shahnaz Sorayei Momtaz, Faramarz Eızapourhastrak, Sıddık Gültekin ve Hamza Başçı ile tutuksuz sanık Mehmet Bayrak, Hadi Konar, Selehattin Ersöz ve avukatları katıldı.
 
Sanıkların ve avukatlarının son savunmalarını alan Mahkeme Heyeti sanık Selim Bulut'a örgütün yöneticisi olmak suçundan 36 yıl hapis cezası ve 36 bin TL para cezası, Sanıklar Halil Bayrak, Abdulbaki Beşer, Mehmet Cihat Gereksar, Ferhat Akan, Mehmet Kaya, Tekin Çiftçi, Ekrem Gümüş, Mustafa Bilgili, Halil İbrahim Satılmış, Selami Yüksel, Meşuk Sönmez ve Hamza Başçı'ya örgüte üye olmak suçundan 1'er yıl 6'şar ay hapis cezası, Sanıklar Cevdet Kurt, Netzip Ali Oglou, Maryam Azizi, Fatemah Azizi, Shahnaz Sorayei Momtaz ve Faramarz Eısapourhashtrak'a örgüt adına suç işlemek suçundan 1'er yıl 6'şar ay hapis cezası, Sanıklar Hamit Çelikkol, Nizamettin Çelik, İsa Yılmaz, Mahmut Bayrak, Erdal Bayrak ve Emrah Bayrak'a örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan 1'er yıl 6'şar ay hapis cezası, Sanıklar Halil Bayrak ve Abdulbaki Beşer'e eroin maddesini ruhsatsız olarak ithal etmek suçundan 33'er yıl 9'ar ay hapis cezası ve 25'er bin TL adli para cezası, Sanık Hamza Başçı'ya yurt dışından eroin maddesini ruhsatsız olarak ithal etmekten 27 yıl hapis cezası ve 18 bin TL adli para cezası, Sanıklar Ferhat Alan ve Mehmet Kaya'ya ticari maksatla eroin maddesini ruhsatsız olarak ülke içinde nakletmek suçundan 16'şar yıl 10'ar ay 15'er gün hapis cezası ve 22 bin 500'er TL adli para cezası, Sanıklar Mehmet Cihat Gereksar, Tekin Çiftçi, Ekrem Gümüş, Mustafa Bilgili, Halil İbrahim Satılmış, Selam Yüksel, Mesut Sönmez, Netzip Ali Oglou ve Cevdet Kurt'a, ticari maksatla eroin maddesini ülke içinde sevk etmek suçundan 13'er yıl, 6'şar ay hapis cezası ve 18'er bin TL adli para cezası, Sanık Sıddık Gültekin'e ticari maksatla eroin maddesini ülke içinde sevk etmek suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezası ve 7 bin 500 TL adli para cezası, Sanıklar Maryam Azizi, Fatemah Azizi ve Shahnaz Sorayei Momtaz'a ticari maksatla eroin maddesini ruhsatsız olarak ithal etmek suçundan 15'er yıl hapis cezası ve 6'şar bin TL adli para cezası, Sanık Faramarz Eısapourhashtrak'a eroin maddesini ruhsatsız olarak ithal etmek suçundan 24 yıl 9 ay hapis cezası ve 13 bin 500 TL adli para cezası verdi.
 
Mahkeme Sanıklar Selahattin Ersöz, Hadi Konar, Celal Gürgöze, Sverdar Akan ve Osman Çapraz'a örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan ve sanık Sıddık Gültekin'e ise örgüt adına suç işlemek suçundan 1'er yıl 3'er ay hapis cezası vererek hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına karar verdi.
 
Mahkeme Heyeti, tutuklu sanıklar Selim Bulut, Halil Bayrak, Ferhan Akan, Mehmet Kaya, Selam Yüksel, Mehmet Cihat Gereksar, Cevdet Kurt, Sıddık Gültekin, Netzip Ali oglou, Faramarz Eısapourhashtrak, Maryam Azizi, Fatemah Azizi ve Shahnaz Sorayei Momtaz hakkında tutukluluğun devamına karar verdi. Mahkeme halen firar da olan Edıl Tsagkır Souleıman Oglou hakkında ise yakalama kararının devamına karar verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız