SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toplantı Bakansız

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:16:05
Toplantı Bakansız
A- A+ PAYLAŞ
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Daha Adil Bir Dünya İçin Yanımda Ol”  projesi değerlendirme toplantısının Malatya'da yapılacağını belirtti. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekiliği görevini de yürüten Milletvekili Çalık, toplantının 6 Temmuz Cuma günü Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini söyledi. 
Çalık, programa TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül ve üyeler; Devlet ve Turizm Eski Bakanı Güldal Akşit; pek çok ilden milletvekilleri; Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinin vali, kaymakam ve belediye başkanlarının yanı sıra; üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, Fırat Kalkınma Ajansı ve özel sektör temsilcilerinin katılım göstereceği ifade edildi. 
 
Toplantıda, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli Bölgesi özelinde toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin mevcut durumun, ihtiyaçlar ve yapılan çalışmaların sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin de katılımıyla tartışılması amaçlanıyor. Yapılacak tartışmaların ardından, hazırlanan “Biz de Varız” kampanyasına her ilde yapıldığı gibi, Malatya’da da imzalar atılacak. 25 Kasım 2011 tarihinde TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek’in attığı imza ile başlatılan kampanya toplamda 12 Alt Bölgede 2013 yılına kadar tamamlanmış olacak. 
 
Toplantının ev sahipliğini yapan Başkanvekili Öznur Çalık,  “Bu toplantılar Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve TBMM Fırsat Eşitliği Komisyonumuzun ortaklığında farklı şehirlerde gerçekleşti, bu hafta kendi bölgemiz için Malatya’dayız. Bizim ilimiz kadın dostu kent olarak anılan, çok güçlü ve mücadeleci kadınları barındıran bir ildir. Kurumlarımızın kadın girişimcilerimiz için sürdürdükleri eğitim ve kredi programlarında çok önemli geri dönüşler almaktayız. Valilerimiz, Vali Yardımcılarımız, Belediye Başkanlarımız ve kurumlarımızın temsilcileri ile akademisyenlerimiz; bölge illerimiz olan Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöllü kadınlarımıza; “Siz de yapabilirsiniz” diyerek güç aşılayacak çalışkan ve üretken kadınlarımızın öykülerini sunacaklar. Son 10 yılda tüm ülkede, bölgemizde ve Malatya’da kadınlarımız lehine çok önemli değişiklikler oldu, bizler bunun şahidiyiz. Yasal düzenlemeler bakımından kadınlarımızın hak arayışında hiçbir eksiğimiz kalmadı. Şimdi zihinsel dönüşüm için çaba gösteriyoruz. İşte bu toplantı, bu pozitif rüzgârın somut meyveleriyle bizleri tanıştıracak; kadınlarımıza ve bizlere daha büyük adımlar atmak için cesaret verecek. Kadın ve erkeğin fırsatlarının eşitlenmesi konusunda duyarlı tüm hemşerilerimizi toplantımıza davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız