SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toplantı Başına 127 TL..

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:15:26
Toplantı Başına 127 TL..
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi,  Ocak ayı meclis çalışmalarını, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında yaptığı Cuma günkü oturumla sona erdirdi. 

Toplantıda, 2015 Mali yılı zabıta memurlarının aylık maktu çalışma ücretleri, sözleşmeli personelin ücreti, geçici işçi vizelerinin belirlenmesi ve meclis üyelerinin 2015 Mali yılı meclis huzur hakkının belirlenmesi gibi konular görüşülerek kabul edildi.  Meclis üyelerinin huzur hakkının brüt 127 TL olması kararlaştırıldı. 

Battalgazi Belediye Meclisi’nin son toplantısında İmar Komisyonu üyeleri tarafından verilen önerge de görüşülerek kabul edildi.

İmar Komisyonunun önergesi

Düzenleme ortaklık payı ile ayrılan kamusal alanlarda gerek hissedar olan hak sahiplerinin gerekse belediyelerin mağduriyetini gidermek amacıyla verilen önergede şu ifadeler yer aldı:

“İmar planında mevcut donatı alanlarının amacına uygun kamu edinimi yapılamadığı, kamu kurumlarına karşı kamulaştırılmaksızın el atma nedeniyle tazminat davalarının açıldığı ve kurumların kamulaştırma yükleri ile karşı karşıya kaldıkları, dolayısıyla ihtiyaç duyulan yeşil alan, okul, spor alanları ve benzeri alanların o bölgede yaşayan insanlara kazandırılamamış olduğu görülmektedir. 

Diğer taraftan sosyal donatı alanlarında mülkiyeti olan vatandaşların da mülkiyet haklarının engellendiği görülmektedir.  

İmar planında bahse konu alanların amacına uygun hale getirilerek, planın uygulanması amacıyla; İmar Kanunu’nun 18’inci maddesine göre uygulaması yapılan alanlarda ve aynı düzenleme sahası içerisindeki parsellerin, yine bulunduğu düzenleme sahası içerisindeki parsellerde kullanılması şartıyla; imar planında okul, park sağlık tesisi, kültür tesisi, sosyal tesisi ve benzeri kentsel donatı gibi kamu ortaklık payı alanlarına giden paylarını, belediyemize hibe etmeleri halinde yoğunluk kullanılacak parseldeki yapı yoğunluğuna eş değer olacak şekilde ilave inşaat alanı verilmesinin imar durumu aşamasında encümen kararı ile alınabilmesi hususunda…’ 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız