SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toplantı Gerildi, Basın Dışarı!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı 2.toplantısı tartışmalı geçti. Meclis başkanı ve bazı üyelerin isteğiyle, gazeteciler dışarı çıkarıldı.

Malatya İl Genel Meclisi, Haziran ayı toplantılarının 2. oturumu Meclis Başkanı Bekir Çelik'in başkanlığında Özel İdare Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda Akçadağ, Arguvan-Tatkınık ve Battalgazi yatılı ilköğretim bölge okullarının depreme karşı onarımı yapım işi görüşülerek kabul edildi. Bu görüşmeden sonra Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda, bakanlığın Malatya'daki 2005 yılı yatırım programı için 8 trilyon lira ödenek verdiği kaydedildi.

Bazı meclis üyeleri, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nün 2005 yılı yatırım programının direk Ankara'da onaylanmasına tepki gösterdi.

Toplantıda konuşan AK Parti'li Meclis Üyesi Abdurrahman Tay, "Genel müdürlüğe gönderilen program, mecliste yeteri kadar istişare edilmemiştir. Biz geçen seneden beri söylüyoruz. Köylerin bütün sıkıntılarını Köy Hizmetleri'ne aktaralım. Köy Hizmetleri ilçelerin sıkıntılarına göre programlarını gerçekleştirsin. Ama ne bizim komisyonumuz, ne meclisimiz hiçbir şekilde dikkate alınmadan, masa başı programlar yapılarak Ankara'ya gönderilmiş. Gelen program bizim elimizi kolumuzu bağlıyor. Belki de bizim hizmetlerimizi olumsuz yönde etkileyecektir. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kaldırılmasına rağmen, buradan kendisine vazife çıkartıyor. Bizim şevkle aşkla yaptığımız programa darbe vurmaktır. Biz meclis olarak bunun alternatiflerini üretelim" dedi.

Tay, "Kurum müdürleri bundan sonraki aşamalarda komisyonlarımızla çalışmaya mecburlardır. Eğer komisyonlarımızla çalışmazlarsa, yemin ediyorum, bu mecliste ne Köy Hizmetleri'nin, ne Milli Eğitim'in, ne Sağlık Müdürlüğü'nün programını burada onaylamayız. 2006 programları yarın önümüze geldiğinde biz de birçoğunu keser atarız. Kesinlikle komisyonlarımızla müdürlüklerimizin çalışmasını istiyoruz, bunu 50 kez dile getirdik. Nedense bizim komisyon üyelerimizle çalışmaları ağırlarına gidiyor, bunu hazmedemiyorlar. Bu müdürlükler bizimle çalışmaya mecburdur. Çünkü ödenekleri bizden çıkıyor" diye konuştu.

Bu arada bazı meclis üyeleri de Köy Hizmetleri'nin çalışmamasına tepki gösterdi. İl Genel Meclisi Başkanı Bekir Çelik, belediyelere Köy Hizmetleri araçlarının verilmemesini istedi.

Öte yandan, İl Genel Meclis Başkanı Çelik ve AKP'li İl Genel Meclis Üyesi Tay, gündem dışı görüşmelerde çıkan tartışmalar nedeniyle basın mensuplarının dışarı çıkmasını istedi.

Meclis Üyesi Tay, "Müsaade ederseniz, memleketin meselelerini kendi kendimize konuşalım. Bir gelenek vardır. Basın gelir görüntüyü alır, gündemi takip eder, gündem dışı olan konularda basın dışarı çıkar. Bu gelenek Türkiye Cumhuriyeti'nde böyledir. Yani toplantıyı sabote etmeye gerek yoktur" diye konuştu.

Gazeteciler daha sonra görevliler tarafından toplantı salonundan dışarıya çıkarıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız