SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Toplayıp Açlığa Terkediyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:49:53
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Filiz Yenier Erdem, Hekimhan Belediyesi'nin ilçedeki köpekleri toplayarak, aç susuz ölüme terk ettiğini iddia etti. Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ise, başıboş hayvanların toplandığını, aşılandıktan sonra tekrar bırakıldığını söyledi. 

Erdem, Hekimhan Belediyesi tarafından toplanan köpeklerin çöp alanına terk edildiğini ileri sürerek, "2 gün önce akşam, 'Hekimhan Belediyesi'nin köpekleri toplayıp, 3 gün aç susuz bıraktığı' iddiasıyla bana bir ihbar geldi. Bunun üzerine ben de Hayvan Hakları Federasyonu'nu (HAYTAP) aradım. Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları'na ulaştım. Başkan, 'köpeklerini aldıklarını ve şehir dışına götürüp bırakacaklarını' bize söyledi. Başkana bunun yasal olmadığını ifade ettim ve köpeklerin bize ihbar geçen kişiye teslim edilmesini istediğimizi söyledim. Bana 'tamam' demesine rağmen, teslim etmemiş ve çöp alanına bırakmışlar. Bize ihbarda bulunan kişi, ertesi gün çöp alanına gittiğinde köpeklerin ölmüş olduğunu görmüş. Bunların fotoğrafları elimizde var. Bunun üzerine Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz ile görüştük. Durumu kendisine ilettik ve müdahale edilmesi gerektiğini söyledik. Çok uğraştık ama köpekleri kurtaramadık. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile görüştüm. Kendisi de bu duruma çok üzüldü. Aynı şekilde CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'la da görüştük. Konuyla ilgileneceklerini söylediler" şeklinde konuştu.

Herkesi görevini yapmaya davet eden Erdem, "O kadar hayvan geri gelmeyecek. Malatya'da ilk defa uygulanacak bir şey var. Bir belediyeye köpekleri öldürdüğü için Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü ceza kesmeyi düşünüyor. Bakalım bunun sonu ne olacak? Malatya artık büyükşehir oldu. Belediye başkanlarının görevleri artık sadece yol, su ve elektrik ile ilgilenmek değil, o tamamıyla büyükşehire bağlandı. Hayvanları öldürmek ya da başka bir yere taşımamalılar. Görevleri bir bakım evi yapmak ve bakım evinde kısırlaştırma, aşılama çalışmaları başlatmaktır. Yasaları çiğnemeyelim, herkes görevini yapsın. İnsanlara görevlerini hatırlatmaktan artık usandık" dedi.

Hekimhan'da köpeklerin itlaf edildiği iddiaları üzerine görüşlerini aldığımız Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ise, "Belediye olarak zaman zaman anons yapıp, başı boş olan köpek ve kedileri toplatıyoruz. Bu hayvanları toplarken, veterinerlik hizmetleri çerçevesinde aşı yapmak amacıyla topluyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ben 20 yıllık belediye başkanıyım ve ziraatçıyım. Hayvanları öldürmek gibi bir çalışmamız olmadı" diyen Millioğulları, "Toplanan hayvanlar bekletilince, biraz ses çıkarmışlar. Bu da seçim atmosferinde değişik insanlar değişik yorum yapmış. Toplanan başıboş hayvanlar tekrar doğaya bırakıldı" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI NE DİYOR?

Hekimhan İlçesi Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ise, başıboş hayvanların toplandığını, aşılandıktan sonra tekrar bırakıldığını söyledi. 

Hekimhan'da köpeklerin itlaf edildiği iddiaları üzerine görüşlerini aldığımız Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, "Belediye olarak zaman zaman anons yapıp, başı boş olan köpek ve kedileri toplatıyoruz. Bu hayvanları toplarken, veterinerlik hizmetleri çerçevesinde aşı yapmak amacıyla topluyoruz" ifadelerini kullandı.

"Ben 20 yıllık belediye başkanıyım ve ziraatçıyım. Hayvanları öldürmek gibi bir çalışmamız olmadı" diyen Millioğulları, "Toplanan hayvanlar bekletilince, biraz ses çıkarmışlar. Bu da seçim atmosferinde değişik insanlar değişik yorum yapmış. Toplanan başıboş hayvanlar tekrar doğaya bırakıldı" dedi.

Malatya’da Hayvan Hakları Derneği, ilçede köpeklerin toplandıktan sonra öldürülüp yakıldığını iddia etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız