SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toplu Doğum Günü

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde barındırılan çocuklara toplu doğum günü düzenlendi.

Polisevinde, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Himayeye Muhtaç Çocuklar ve Yaşlıları Koruma Derneği işbirliğiyle düzenlenen doğum günü programında konuşmalar yapıldı, davul zurna eşliğinde yurt çocukları halk oyunları gösterisi yaptı ve çocuklar gönüllerince eğlendi.

Aralık ayında doğan çocukların doğum gününün kutlandığı programında konuşma yapan Vali Yardımcısı İnce Sezer Becel, 2 hafta önce Malatya'da göreve başladığını hatırlatıp, sosyal hizmetlerin kendisine bağlı olmasına rağmen henüz çocuklarla tanışmadığını belirterek, "Bu vesileyle bir araya gelmiş olduk" dedi.

Malatya'ya gelmeden önce kaymakam olarak görev yaptığını ve Malatya 0-6 yaş Çocuk Yuvası'nda meydana gelen çocuklara şiddet iddiasıyla ilgili görüntüleri görünce çok üzüntü duyduğunu dile getiren Becel, "Bu tür haberlerle değil de, iyi faaliyetlerle gündeme gelmek istiyoruz. Güzel görüntülerle kamuoyunun gözü önünde bulunmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Devletin sosyal hizmet anlayışının sosyal hizmetler bünyesinde barındırılanlarla ortaya konulduğuna dikkat çeken Becel, yapılan bu hizmetlerin önemini anlatıp, "Bu çocuklar için herkesin duyarlılığı ile sorunların üstesinden gelinir" şeklinde konuşmasını tamamladı.

Himayeye Muhtaç Çocuklar ve Yaşlıları Koruma Derneği Başkanı Ece Budan da, "Çocuklarımızın, psikolojik, ekonomik ve sosyal sorunlarıyla ilgileniyoruz. Derneğimizin bütçesinden çocuklarımızın bazı ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Mesela geçen aylar düzenlediğimiz Yavuz Bingöl konserinden elde ettiğimiz gelirin bir bölümü hala duruyor. Bu paraları çocuklarımızın ihtiyaçlarına harcayacağız" dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan ise "7-12 yaş çocuk yuvası, 12-18 yaş arası erkek ve kız yetiştirme yurdunda kalanları, geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için çaba gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız