SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toplu Konuta Tek Başvuru Yok!..

A- A+ PAYLAŞ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Malatya'nın Darende
İlçesi'ne yaptırılacak 256 konut için bir kişi bile başvurmadı.

Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, TOKİ'ye yaptıkları başvuruyu uzun uğraşlar sonunda kabul ettirdiklerini ancak vatandaşların önerilen şartlardaki toplu konuta rağbet göstermediklerini belirterek, şöyle dedi:

"İlçemizdeki konut ihtiyacını karşılamak ve dar gelirli
vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapmak amacıyla hükümetimizin başlattığı çalışmalardan faydalandırmak üzere girişimlerimizi yaptık.

İlçemizde konut yapılacak alanı, alt yapısını ve her türlü hazırlığını gerçekleştirerek olayı olgunlaştırdık. TOKİ'ye yaptığımız başvuru kabul edildi ancak vatandaşlarımız fiyatı pahalı bularak başvuruda bulunmadı."

16 bloktan oluşacak, K2 tipi 110 metrekarelik dairelerin on yıla yayılan yaklaşık 50 bin YTL'lik fiyatını vatandaşların uygun bulmadığını kaydeden Önal, başvuru sahiplerinin konut edinebilmesi için fiyatın yüzde 10'unu peşin, 3 bin YTL'de teminat şartı getiren TOKİ'nin talebinin Darendelilerin hesabına gelmediğini ifade etti.

Önal, "Belirtilen fiyatlarla dar gelirli vatandaşların konut sahibi olması mümkün değildir. Büyükşehirlerde 30 bin YTL seviyesinde olan ve uzun vade tanınan evler taşrada 50 bin YTL'ye satılmak isteniyor. Bunu da anlamış değilim" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız