SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toplu Konutlarda TOKİ İncelemesi..

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı'nda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 1. etap olarak yaptırılan ve 852 daireden oluşan toplu konutlarla ilgili şikayetler, 2. etap yer ve planlama sorunu ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Ankara'dan 3 mühendisten oluşan heyet geldi. TOKİ heyetindeki görevliler, ilk incelemelerinden sonra ve konut sahipleriyle görüşmeden önce yaptıkları açıklamada, "önemli sayılabilecek bir sorunla karşılaşmadıklarını" söylediler.

Beydağı'nda yaptırılan ve bugüne kadar 500'ü hak sahiplerine teslim edilen 1. etap konutların inşaat kalitesinin düşük olduğu, standart dışı beton kullanıldığı, alt yapı konusunda önemli eksiklerinin bulunduğu, ayrıca bu bölgede yapımı planlanan 2. etap konutların yerinin, maden sahası olduğu, imar durumunun bulunmadığı, bölgede 2 kireç fabrikası ve 1 dinamit deposunun yeraldığına ilişkin şikayetler basında yeralmıştı. Daha sonra bu bölgede inceleme yaparak, konutlara yerleşen vatandaşların şikayetlerini de dinleyen CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, iddiaları ve şikayetleri TOKİ Başkan Vekili Ercan Tıraş'a iletmiş, Tıraş da inceleme yapmak üzere bir heyet görevlendireceğini açıklamıştı.

İnşaat, Makine ve Elektrik Mühendisi olan 3 kişiden oluşan TOKİ Heyeti, Malatya'ya geldi ve 1. etap konutlarda inceleme yaptı.

TOKİ'nin Kontrol ve İzleme Dairesi'nde görevli oldukları bildirilen 3 kişilik heyetin, basın mensuplarına adını vermeyen başkanı, basın mensuplarıyla konuşurken, "Basındaki şikayetleri yerinde incelemek üzere buraya geldik. Resmi açıklama yapmak için yetkimiz yok. Ama tereddütlü geldiğimiz 1. etap konutlarında önemli sayılabilecek bir problemle karşılaşmadık. Bu bizleri sevindirdi. Ancak incelemelerimiz devam ediyor. Hak sahipleriyle yüz yüze görüşüyoruz. Onların şikayetlerini bir rapor haline getirip idareye bildireceğiz."dedi.

Yetkili, 2. etap konutlarının maden sahası içerisine inşa edilmek istendiği, farkına varılınca da başlayan inşaat çalışmasında yerleştirilen blokların sökülüp bu alan dışına çıkarıldığı, bunun 2. etap konutları için ciddi bir planlama yapılmadığı izlenimini doğurduğu yolundaki bir soruya karşılık da, "O alanı henüz incelemedik. Tabi ki, şikayetleri inceleyip, rapor haline getireceğiz ve Ankara'ya sunacağız." yanıtını verdi.

Bu arada bir basın mensubu, TOKİ inşaatlarında da kullanılan standart dışı betonla ilgili Valiliğe ve belediyeye yapılmış olan şikayetleri içeren dilekçelerin birer suretini göstererek, TOKİ yetkilisinin görüşünü öğrenmek istedi. Ancak, yetkili, bu konudaki şikayetleri dinlemediği gibi, belgeleri de almadı.

Betonla ilgili şikayetlerin dile getirildiği bu ortamda, inşaatın koordinatörü ve inşaat mühendisi olduğu belirtilen bir kişi ise, betonun kalitesizliği iddiasını kabul etmediklerini, her beton dökümünde Bayındırlık yetkililerinin sürekli denetim yaptıklarını, beton kalitesi için her türlü teknik incelemenin yapılmasına hazır olduklarını savundu.

FOTOĞRAF: TOKİ'nin 3 yetkilisi, müteahhit firma koordinatörü ile bazı konut sahipleri görülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız